İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş’tan Milletvekillerine çağrı

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş’tan Milletvekillerine çağrı

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, TBMM Kürsüsünde yaptığı konuşmada; “Ekonomik sıkıntılar, sığınmacılar gibi önemli sorunlar karşımızda dururken, vatandaş sorunlara çözüm beklerken AKP’nin gündemi sivil havacılık. Yatağa aç giren çocukların olduğu bir ülkede vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayacak, onlara umut ve güven verecek çözümler üretmek zorundayız. Başka Türkiye yok, başka vatan yok” dedi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, TBMM kürsüsünde; Meclis’te Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine parti grubu adına söz aldı.
Konuşmasında Meclis’te Milletvekillerine çağrı yapan Ataş, “Yatağa aç giren çocukların olduğu bir ülkede vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayacak, onlara umut ve güven verecek çözümler üretmek zorundayız. Başka Türkiye yok, başka vatan yok” ifadelerini kullandı.
 
Teklifin 30 madde olarak Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda görüşüldüğünü, 1 maddenin tekliften çıkarılarak, 29 madde olarak Komisyonda kabul edildiğini dile getiren Ataş, “Teklif 10 farklı kanunda değişiklik öngörmektedir. Bu nedenle teklif 3 farklı komisyona havale edilmiş ancak sadece esas komisyonda görüşülmüş, Tarım, Orman ve Plan Bütçe Komisyonları görüş dahi bildirmemiştir” dedi.
 
‘YATAĞA AÇ GİREN ÇOCUKLARIN OLDUĞU BİR ÜLKEDE VATANDAŞLARIMIZIN TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK, ONLARA UMUT VE GÜVEN VERECEK ÇÖZÜMLER ÜRETMEK ZORUNDAYIZ’
Milletvekili Dursun Ataş konuşmasının devamında, “Ülkemiz derin bir ekonomik kriz içindeyken, vatandaşımız her geçen gün artan enflasyon, işsizlik ve hayat pahalılığıyla mücadele ederken, temel gıda maddelerinin fiyatları sürekli artarken, dar gelirli aileler günlük ihtiyaçlarını dahi karşılayamazken Meclis gündemi sivil havacılık değil, bu ekonomik krizin çözümü için acil ve etkili ekonomik politikalar geliştirilmesi, bu politikalara ilişkin kanun teklifleri olmalıydı. Yatağa aç giren çocukların olduğu bir ülkede, bizler burada vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayacak, onlara umut ve güven verecek çözümler üretmek zorundayız” şeklinde konuştu.
 
‘ÜLKE ÖNEMLİ SORUNLARLA KARŞI KARŞIYA İKEN AKP’NİN GÜNDEMİ SİVİL HAVACILIK’
Milletvekili Dursun Ataş, ‘Sığınmacıların yıllardır yarattığı toplumsal sorunlardan sonra bugün milletimizin sabrı kalmamış, ülkemizin dört bir yanında ülkemizi işgal eden göçmenlere karşı eylemler başlamıştır ama bugün gündemimiz ne? Sivil havacılık. Ekonomik kriz etkisini artırarak devam ederken diğer taraftan iktidarın hatalı politikalarından dolayı ülkemizde 10 milyonun üzerinde düzensiz göçmen bulunmaktadır. Üstelik 97 ülkenin nüfusundan daha fazla olan bu sığınmacıların büyük çoğunluğu da ülkemizde kayıt dışı kalmaktadır. Birleşmiş Milletlere göre de Türkiye sığınmacı sayısında dünya da 1’inci sırada bulunmaktadır. Milletimiz yıllardır milyonlarca sığınmacı ve kaçağın hem maddi yükünü omuzlamakta hem de kültürümüzde ve sosyal yaşamımızda bıraktığı olumsuz etkiyle baş etmeye çalışmaktadır” diye konuştu. 
 
“MİLLETVEKİLİ ATAŞ’TAN ÇAĞRI: BAŞKA TÜRKİYE YOK, BAŞKA VATAN YOK”
Ataş, son olarak şunları söyledi: “Ne yazık ki tüm bunlar sanki başka ülkelerde yaşanıyor gibi Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine alınan kanun teklifleri bu önemli sorunları görmezden gelmektedir. Vatandaşlarımızın gerçek sıkıntılarını çözmeye yönelik kapsamlı ve kalıcı çözümler yerine daha çok siyasi çıkarlar gözetilerek hazırlanan tekliflerle zaman kaybediyoruz. Bu durum kabul edilemez. Milletimizin geleceği siyasi manevralara, günü kurtarmaya yönelik düzenlemelere, bir siyasi partinin çıkarlarına kurban edilemez. Buradan tüm milletvekillerimize seslenmek istiyorum: Gelin, vatandaşlarımızın gerçek sorunlarını birlikte çözelim. Ekonomik krizden çıkış için yapısal reformlar yapalım. Düzensiz göç, sığınmacı ve kaçakların ülkemizi işgaline dair sorunlara kalıcı çözümler getirelim. Halkımızın refahını artıracak, yaşam standartlarını yükseltecek adımlar atalım. Unutmayalım ki başka Türkiye yok, başka vatan yok. Bu ülke bizim, bu vatan bizim ve onu korumak bizim en büyük görevimizdir. Bu tarihi sorumluluğumuzun farkında olarak milletimizin refahı ve devletimizin bekası için kararlı adımlar atmalıyız.”

Google+ WhatsApp