Dere taşkını kontrolü soru önergesini bakanlık yanıtladı

Dere taşkını kontrolü soru önergesini bakanlık yanıtladı

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un Dere Taşkınları Kontrolü ile ilgili soru önergesi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından cevaplandı. Bakanlık tarafından, "Kayseri ilinde toplam 1 milyar 96 milyon 50 bin lira keşif bedelli 23 adet taşkın kontrol işi bulunmaktadır. Performans programında bulunanlardan 7 tanesi tamamlanmıştır. Performans programında olmayanlardan 2 tanesi tamamlanmış, 3 tanesinde ise çalışmalar devam etmektedir" denildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, son zamanlarda Kayseri'de sel ve taşkınların arttığını, çeşitli ilçelerde maddi ve manevi kayıplar yaşandığını belirtti ve dere taşkını kontrolü ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığına  soru önergesi iletti. Bu soru önergesi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yazılı bir metinle cevaplandı. 
 
Tarım ve Orman Bakanlığı ," Ülkemizde meydana gelen ve tarım alanlarını etkileyen doğal afetlerle ilgili 5363 sayılı Tarım Sigortaları kanunu kapsamında çalışmalar yürütülmektedir. Meydana gelen afetler nedeniyle oluşan zararlar tarım sigortası kapsamında bulunanlar için TARSİM eksperleri tarafından yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda TARSİM tarafından karşılanmaktadır.Kayseri ilinde toplam 1 milyar 96 milyon 50 bin lira keşif bedelli 23 adet taşkın kontrol işi bulunmaktadır. Performans programında bulunanlardan 7 tanesi tamamlanmıştır. Performans programında olmayanlardan 2 tanesi tamamlanmış, 3 tanesinde ise çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca yatırım programında bulunan ve ihalesi yapılan; Kayseri-Sarız İlçe merkezinin Sarız Çayı, Kayseri-Tomarza Gülveren Mahallesi Sosun Deresi 1. Kısım, Kayseri Develi İlçe Merkezinin Erciyes Dağı Yan Dereleri,12. Bölge Doğal Afet ve Taşkın hasarları onarımı (Kayseri Yahyalı Karaköy Mahallesi Çampınarı Deresi), Kayseri-Sarıoğlan- Ebulhayır Mahallesi Kuru Dere (Cipcip), Kayseri- Kocasinan İlçesi Ebiç Mahallesi Taşkın Kontrolü projelerinin hazırlandığını ve önergede bahsi geçen konuya ilişkin 38 adet dilekçen 2024 yılı içerisinde verildi " ifadelerine yer verdi.
 
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gönderilen soru önergesi üzerine yazılı cevapları sosyal medya üzerinden paylaştı.

Google+ WhatsApp