BÜYÜKŞEHİR’İN BİLİŞİM AKADEMİSİ’NDE YAZILI SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

BÜYÜKŞEHİR’İN BİLİŞİM AKADEMİSİ’NDE YAZILI SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın gençlere özel prestijli projelerinden birisi olan ve bilişim yıldızı adaylarının belirlendiği Kayseri Bilişim Akademisi’nde yazılı sınav sonuçları açıklandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere bilişim teknolojileri, yazılım geliştirme, siber güvenlik, veri bilimi, robotik kodlama gibi alanlarda eğitimler sunarak onları geleceğe hazırlayacak bir eğitim yuvası olacak Bilişim Akademisi’nde 21 Eylül 2024 Cumartesi günü gerçekleşen yazılı sınavın sonuçları belli oldu.

Yazılı sınavı başarıyla geçen ve sözlü mülakata hak kazananların listesi, basvuru.kayseri.bel.tr yayınlandı. Kentteki bilişim sektöründe büyük bir adım daha atılacak olan Bilişim Akademisi sınav sonuçlarına https://basvuru.kayseri.bel.tr üzerinden ulaşılabilirken, 28 Eylül 2024 Cumartesi günü Milli Mücadele Müzesi’nde Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesi’nden alanında uzman akademisyenler tarafından sözlü mülakat yapılacak.

Büyükşehir’in Bilişim Akademisi, öğrencilere sadece bilişim alanındaki becerileri kazandırmakla kalmayacak, aynı zamanda drama, sanat tarihi, sürdürülebilirlik ve çevre, uzay, astronomi gibi çok önemli dersler ve problem çözme, iletişim ve takım çalışması gibi önemli sosyal becerileri de geliştirmelerine imkân tanıyacak.

Daha donanımlı ve eğitimli bir nesil yetişmesi için gayret gösteren Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin özel projesi Bilişim Akademisi ile sadece Kayseri'nin değil, Türkiye'nin de bilişim sektöründe söz sahibi olabilecek bireyler yetiştirmek amaçlanıyor.

Proje kapsamında, yazılı ve sözlü sınavları başarı ile geçecek olan 30 öğrenciden oluşan bir Bilişim Akademisi oluşturulacak. Akademide teorik ve pratik eğitimlerin sonunda öğrenciler, problem çözmek, iletişim ve takım çalışması yapmak gibi sosyal becerilerin yanı sıra yapay zekâ, programlama, siber güvenlik gibi alanlarda uzmanlaşacak. Öte yandan, bilim heyetinin yönlendirmeleri ile metodolojik çalışmalar da yapılacak.

Google+ WhatsApp