Fırında çıkan silahlı çatışmada husumetlisinin ölümüne sebebiyet veren L.T. tahliye edildi

Fırında çıkan silahlı çatışmada husumetlisinin ölümüne sebebiyet veren L.T. tahliye edildi

Kayseri'de, fırında çıkan silahlı çatışmada O.T.(61)’nin ölümüne sebebiyet veren kendisi de bacağından yaralanan L.T.(34) ‘Haksız tahrik altında kasten adam öldürme ' suçundan 10 yıl, 'Ruhsatsız silah bulundurma' suçundan ise 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Sanık 10 yıl aldığı ceza sonrası tahliye edilirken, 1 yıl 3 ay aldığı ceza ise ertelendi.

Olay, 3 Mart'ta saat 07.00 sıralarında, Melikgazi ilçesi Alpaslan Mahallesi Ünal Sokak'ta meydana geldi. Fırında bulunan L.T. ile aynı sokakta işyeri bulunan O.T. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle taraflar tabancalarını çekip, birbirine ateş etti. O.T. yaşamını yitirirken 
L.T. tedavisinin ardından ceza evine gönderildi. Bugün görülen karar duruşmasına tutuklu sanık L.T. ve taraf avukatları katıldı.
SANIK L.T.: BEN BU OLAY YAŞANMASIN DİYE UĞRAŞTIM
Mahkemede söz alan L.T., “Ben bu olay yaşanmasın diye uğraştım. Kendisi iş yerime gelip 2 silahla ateş etti. Camın orada eşim ve çocuklarım vardı. Kendi dükkanımdı. Çocuklarımı okula götürecektim. Dizimin 2 yerinden yaralandım. Ben sadece onu durdurmak için silah çektim. Her şey bir anda oldu. Bu olaydan dolayı çok üzgünüm. Kimse ölmesin istedim. Kasıtlı bilinçli bir şey işlemedim. Tahliyemi istiyorum” dedi. Mahkeme heyeti sanık L.T.’ye ‘Haksız tahrik altında kasten adam öldürme ' suçundan 10 yıl hapis cezası verirken tahliyesine, 'Ruhsatsız silah bulundurma' suçundan ise 1 yıl 3 ay hapis cezasının ise ertelenmesine karar verdi.

Google+ WhatsApp