BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ:  “KAYSERİ 1994 SEÇİMLERİ VE AK PARTİ İKTİDARIYLA GELİŞTİ”

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ: “KAYSERİ 1994 SEÇİMLERİ VE AK PARTİ İKTİDARIYLA GELİŞTİ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Kayseri’nin gelişmesinde 1994 seçimleri ile AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılının etkili olduğunu söyledi. Özhaseki, “94 yılı, biz çalışacağız dedik. Kimseyi ayırmayacağız particilik yapmayacağız dedik. Söz verdik ve 30 yıldır bu sözü tuttuk. Yapmaya cesaret edilemeyen işler yaptık. 2002’de de AK Parti iktidarıyla birlikte, izin alamadığımız ne kadar proje varsa Sayın Cumhurbaşkanımız hep önümüzü açtı” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği BakanıMehmet Özhaseki, Kayseri’nin kalkınmasında 1994 yılı seçimleri ile AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılının önemli tarihler olduğunu söyledi.

Bakan Mehmet Özhaseki, Kayseri Kocasinan Belediyesi tarafından yapılan Agrega Üretim Tesisi Açılış Töreni’ne katıldı.Törende konuşanÖzhaseki, insanlarla kol kola girerek 1994 yılında başladıkları ‘Gönül Belediyeciliği’ ile yıllardır Kayseri’ye hizmet vermeye devam ettiklerini ifade etti. Kayseri’nin gelişmesinde 2 önemli tarihin olduğunu ve ilk tarihin 1994 seçimleri olduğunu dile getiren Bakan Özhaseki, “94 yılı önemli. Biz çalışacağız dedik. Kimseyi ayırmayacağız particilik yapmayacağız dedik. Söz verdik ve neredeyse 30 yıldır bu sözü tuttuk. Geçmişte belediyecilik ideolojik kamplaşmaya maruz kaldığı, hizmetin geride kaldığı dönemlere şahidiz. Hiçbir belediyenin yapamadığı, cesaret edemediği işleri biz yaptık. Yamula Barajı ve Kayak Merkezi yaptık. Stadyum yaptık, serbest bölge kurduk. Fakat bir yanımız eksikti. Merkezi idareye işimiz düştüğünde izin alamıyorduk. Para istemiyorduk, sadece imza istiyorduk, maalesef alamıyorduk. İşte raylı sistem. Nüfusu bizim üçte ikisi kadar olan Eskişehir’e izin verilmişti, aynı dönemde gittik raylı sistem yapacağız, para istemiyoruz, izin verin’ dedik, onu bile alamadık. Çevre yol Karayollarına aitti, pislikten geçilmiyordu. ‘Burası şehrin girişi, izin verin sadece’ dedik. ‘Hayır, olmaz’ dediler. 28 Şubatta bize bakışlar belliydi, arkadaşlarla kışlıklarımızı hazır etmiştik, yün çoraplarımızı yanımızda tutuyorduk gelir götürürler diye.” dedi.

 

“BİRÇOK PROJENİN İZNİ AK PARTİ İKTİDARINDA ALDIK”

İkinci önemli tarihin de AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılı olduğunu belirten Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti: “2002’de AK Parti iktidarıyla birlikte, izin alamadığımız ne kadar proje varsa, gidip izin istediğimizde Sayın Cumhurbaşkanımız hep önümüzü açtı. Biz ‘raylı sisteme başlayacağız’ dedik, ‘bir an önce başlayın’ dedi, temel atma törenine de geldi. ‘Erciyes’te kayak merkezi yapacağız’ dedik. ‘Araziyi ben Kayseri’ye vereyim, baştan sonra planlayıp yapın’ dedi. Her türlü önümüzü açan işe imza atan önümüzü açan Sayın Cumhurbaşkanımız oldu, Allah kendisinden razı olsun.  AK Parti’nin iktidara geldiği günden itibaren Kayseri için elimizi taşın altına koyduk, iç dinamikleri harekete geçirdik, sonra hükümetimizin Sayın Cumhurbaşkanımızın desteklerini alarak bugün buraya kadar geldik. Ortalama bir ailenin yaşamaktan keyif alacağı kentiz. Avrupa kentlerinden farkımız yok, sanayi ve ticaret canlı, altyapımız sağlam. Kayseri’de aradığınız her şeyi bulabiliyorsunuz. 5 üniversite var. Şehir Hastanemiz, 15 ayrı hastanemiz de var. Kültür de var sanat da spor da var. İftihar ediyoruz, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Sayın Valimiz de her bir projede elini taşın altına koyarak bizlere destek veriyor.”

KOCASİNAN BELEDİYESİ AGREGA ÜRETİM TESİSİ HİZMETE GİRDİ

Bakan Özhaseki, konuşmasının ardından törene katılan davetlilerle birlikte dualarla Kocasinan Belediyesi tarafından yapılan ve asfalt için gerekli olan agrega malzemesinin üretiminin gerçekleştirileceği tesisi hizmete açtı. Tesisin hayırlı olmasını dileyen Özhaseki, “Bu güzel tesisimiz Kayseri’mize hayırlar getirsin. Ahmet Çolakbayrakdar’ı da tebrik ederim, ekibiyle güzel bir tesis kazandırmış. Yol önemlidir, yol medeniyet demektir. Temel şartı da hazırlanacak malzemeden geçiyor. Deprem bölgesinde de en önemli malzeme agrega, altyapı malzemesi yani. En çok ihtiyaç duyulan malzeme.” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp