YILLARDIR GÜNDEMDEYDİ, BAKAN “YAPILMAYACAK” DEDİ…

YILLARDIR GÜNDEMDEYDİ, BAKAN “YAPILMAYACAK” DEDİ…

TBMM’de devam eden bütçe mesaisinde dün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı bütçeleri görüşüldü. Görüşmede söz alan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu Kayseri otoyolunu sordu.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kayseri otoyolunu gündeme getiren CHP’li Genç’e yazılı olarak yanıt veren Bakan Uraloğlu, “Ankara-Niğde Otoyolundan Kayseri iline; Ağaçören Kavşağı-Kırşehir bağlantı yolu ve Alayhan Kavşağı’ndan ulaşım sağlanmaktadır. Bu bağlantıların dışından Ankara-Niğde Otoyolundan ayrılan Kayseri Bağlantı Yolu olarak farklı alternatif güzergahlar çalışılmış olup, bu alternatiflerin Kayseri-Ankara arasındaki mesafede avantaj sağlamadığı görülmüştür” şeklinde yanıt verdi.

‘YENİ GÜZERGAH DEĞİL MEVCUT BAĞLANTI OTOBAN HALİNE GETİRİLSİN’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesinin dün TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldüğü esnada söz alan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Bakan Uraloğlu’nun yanıtına şöyle cevap verdi:

“Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma Bakanına Kayseri otoyoluyla ilgili soru sormuştum. Sayın Bakan verdiği yanıtta Ankara-Niğde Otoyolu'ndan Kayseri'ye Alayhan ve Ağaçören kavşaklarından ulaşımın sağlandığını, bölgede yeni bir çalışma yapılmadığını aktarmış. Sayın Bakan, Kayserililerin talebi yeni bir güzergâh değil Kayseri-Kırşehir arası yolun otoban hâline getirilmesidir, bu konuyla ilgili herhangi bir çalışmanız var mı?”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Genç, Kayseri’nin sanayide, ticarette, ihracatta, eğitimde ve turizmde Anadolu’nun en önemli kenti olduğunu belirterek, “Anadolu’nun öncü kenti diyoruz ancak ulaşımda Kayseri ne yazık ki istenilen noktada değil. Hem karayolu hem de hepimizin bildiği üzere demiryolunda geride kalmış durumdayız. Bakan Uraloğlu’nun açıklaması Kayseri’ye yeni bir otoyolu yapılmayacağı yönünde. Karayolu bağlantılarında yapılacak çalışmayla Kayseri-Kırşehir yolu otoyol vasfına kavuşturulmalıdır. Ben Kayseri’nin tüm vekillerini göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 

TARIM VE ORMAN BAKANINA DA SORDU

Genç konuşmasında Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya Şehit Arda Şen Göleti’ni ve atama bekleyen gıda mühendislerini sordu.

Genç şöyle konuştu:

“Pınarbaşı Şehit Arda Şen Göleti'ne değinmek istiyorum. 2021 yılında göletin sözleşmesi imzalandı, yaklaşık iki yılın ardından Ağustos ayında ihalesi tamamlandı. Firmanın projeye 2024 Nisan’ında başlayacağı belirtiliyor, gecikmenin sebebi nedir, proje hangi tarihte bitecektir?

Son olarak da gıda mühendisleri atama bekliyor, Sayın Bakandan müjdeli haber bekliyoruz.”

Google+ WhatsApp