Yağma ve yaralama suçundan yargılanan sanıklar suçlamayı reddetti

Yağma ve yaralama suçundan yargılanan sanıklar suçlamayı reddetti

Kayseri’de gittikleri akaryakıt istasyonunda yaşanan kavga sonrası haklarında dava açılan S.A. ile A.S. suçlamayı reddetti.

Olay, Talas İlçesi Sakaltutan Mahallesi yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre akaryakıt istasyonuna gelen S.A. ve A.S. benzin istasyonu yetkilisi A.G. ile tartıştı. Tartışma kavgaya dönüştü. Sopalı kavga sonucunda A.G.’nin şikayeti sonucu S.A. ve A.S. hakkında ‘Tehdit’, ‘cebir’ ve ‘yağma’ suçundan dava açıldı. Davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanıklar A.S. ve S.A. ile müşteki A.G. ve taraf avukatları katıldı. 
SANIKLARDAN A.S.: YAĞMA SÖZ KONUSU DEĞİL, BİZİ DE YARALAYAN KENDİSİDİR
Mahkemede söz alan tutuksuz sanık A.S., “Bayramın birinci günüydü. Tomarza’ya gittik. Dönerken akaryakıt istasyonuna girdik. A.S.’ye hemen geleceğimi söyledim. Kart ile ödeme yaparak sigara aldım, slipini de aldım. ‘Akaryakıt almayacaksanız burada beklemeyin’ demiş tartışma çıktı. ‘Aynı köylüyüz dedim.’ Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi. Diğer sanık S.A. ise, “‘Tehdit’, ‘cebir’ veya ‘yağma’ yok. Tomarza’dan gelirlen istasyona girdik. Hakaret de ederek benzin almayacaksak arabayı oradan çekmemizi istedi. Ben de ileri aldım. ‘Hayırdır neden böyle konuşuyordun’ dedim. Bayramlaştık. A.S. çıktıktan sonra oradan ayrıldık. Yağma gibi bir durum olmadı” diye belirtti.
MÜŞTEKİ A.G.: HARAÇ İSTEDİLER
Benzin istasyonuna aşırı hızlı girdiler, aynı zamanda alkollülerdi. Bayram zamanı olduğu için istasyon kalabalık oluyor marketten çoluk çocuk çıkabilir diye ‘yakıt almayacaksanız ileri alın’ dedim. ‘Çok hızlı girdin’ dedi. Sonra gittiler. Diğer benzin istasyonumuzu aramışlar burada benim ve iki çalışanın olduğunu öğrenmişler.  Geldiler, beni hırpalayarak içeri kadar götürdüler. ‘Buranın haracını bize vermezsen kapatacaksın’ dediler. S.A. kafama sopa ile vurdu, 6-7 dikiş atıldı. Küfür ve hakaret ettiler. Defalarca kez jandarmayı aradım. Olay günü geldikleri aracın içinse bıçak ve sopa gördüğüm için   anahtarını aldım. O gün gelen Jandarma Astsubaya söylemiştim ama bunların akrabası bir Uzman Jandarma var onunla konuştu. Benden anahtarı aldı, bunlar da gitti” dedi. 
Tanık dinlendikten sonra duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Google+ WhatsApp