Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası’ndan basın açıklaması

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası’ndan basın açıklaması

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Kayseri Şubesi tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Kayseri Şube Başkanı Soner Salcanlıer; “Sıkıntılarımız her geçen katlanarak devam ediyor. Hayat pahalılığı, özlük hakları, sosyal hakları, satın alma gücümüzdeki gerileme, adaletsiz vergi sistemi, ücret dengesizliği başta biz işçiler olmak üzere, toplumun büyük bir bölümünde yaşam şartları ağırlaştırmakta ve geçim sıkıntısıyla mücadele etmekteyiz” dedi.

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Kayseri Şubesi tarafından Erciyes Üniversitesi yerleşkesinde basın açıklaması gerçekleştirildi.
Açıklamasında, çalışanların ve toplumun yaşam koşullarının ağırlaştığını ifade eden Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Kayseri Şube Başkanı Soner Salcanlıer,  “Sıkıntılarımız her geçen katlanarak devam ediyor. Hayat pahalılığı, özlük hakları, sosyal hakları, satın alma gücümüzdeki gerileme, adaletsiz vergi sistemi, ücret dengesizliği başta biz işçiler olmak üzere, toplumun büyük bir bölümünde yaşam şartları ağırlaştırmakta ve geçim sıkıntısıyla mücadele etmekteyiz. Yaşadığımız sorunlara dikkat çekmek için yürüyüşler, basın açıklamaları ve mitingler yaptık. Sesimizi duyurmak istedik, sağduyulu davranmaya gayret ettik, diyalog kapılarını açık tuttuk lakin bir sonuç alamadık. Sürekli sabırlı olmamız istendi. Ama bıçak kemiğe dayandı. Ekonomik krizin bedeli biz işçiler olarak ödemeyeceğiz. Markete, pazara, temel tüketim ürünlerine, tepeden tırnağa her şeye her gün zam geliyor. Dün aldığımızı aynı fiyatla bugün alamaz olduk. Büyükşehirlerde ev kiraları ortalamada asgari ücretin üzerine çıktı. Okullar açıldı, eğitim masrafları altından kalkılamaz bir hale geldi. Analar, babalar çocuğumuzu okula nasıl göndereceğiz diyor. Elektriğe ve doğalgaza geçtiğimiz aylarda yüzde 38 zam geldi. Önümüz kış İşçisi, emeklisi kışı nasıl geçireceğiz diye kara kara düşünüyor” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp