TALAS BELEDİYESİ VE KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN “TALAS SÜT EVİ” PROTOKOLÜ
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ilçedeki tarımsal kalkınmaya katkılar sağlayacak Talas Süt Evi Projesi için protokol imzaladı.Kayseri Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonu’ndaki törene Başkan Yalçın ve Rektör Karamustafa ile birlikte her iki kurumdan yetkililer katıldı.
“COĞRAFİ YAKINLIK İŞBİRLİĞİ YAKINLIĞINI GETİRİYOR”
Törenin açılışında konuşan Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, “Üniversitemizin merkez kampüsünün önemli bir merkez ilçemiz olan Talas’ta olmasından dolayı o coğrafi yakınlık biraz daha işbirliklerinde daha da yakınlığı bir araya getiriyor. Sayın başkanımız bize özellikle toplumsal fayda oluşturma anlamında, öğrencilerimizin mesleki ve teknik eğitimle ilgili yeterlilik ve yetkinliklerinin daha da gelişmesi, öğretim elemanlarımızın bu bağlamdaki ar-ge çalışmalarını daha nitelikli yerine getirebilmesi için her zaman destek oldu. Değerli başkanıma ve ekibine şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.” dedi.
“KÖYLÜMÜZÜN EMEKLERİ DEĞERİNİ BULACAK”
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da, “22 kırsal mahallemizde üretilen sütlerin ürünlere dönüşerek önce Talas’ta, sonra da Kayseri genelinde değerlendirilmesini hedefliyoruz. Öncelikle köylümüzün emekleri değerini bulmuş oluyor. Aynı zamanda vatandaşlarımız da hem organik hem de güvenilir bir süt ürünü elde etmiş olacak. İstihdama da katkı sağlanacak. Talas Otlu Çömlek Peyniri ve Zincidere Kuru Kaymağı gibi yöresel ürünlere de coğrafi işaret tescili de alınmış olacak. Kayseri Üniversitemizin rektörüne, yardımcılarına ve hocalarına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Yalçın ve Rektör Karamustafa Talas Süt Evi Projesi’nin protokolünü imzaladı.
TALAS SÜT EVİ PROJESİ NEDİR?
Talas Belediyesi tarafından hazırlanan ve 1 milyon 381 bin 934 TL maliyeti olan projeye Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 866 bin 150 TL’lik katkı sağladı. Proje kapsamında bölgedeki besicilere direkt ulaşılarak üretilen sütler değerlendirilecek. Sosyal sorumluluk kapsamında ilçedeki ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtılacak. Böylelikle kırsaldaki üreticiler desteklenirken aynı zamanda projede 10’na yakın kadın çalıştırılarak istihdam sağlanacak. Aynı zamanda unutulmaya yüz tutan Talas Otlu Çömlek Peyniri ve Zincidere Kuru Kaymağı’na coğrafi işaret tescili alınacak.