Ordu´da Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyet´in 91. yılı Ordu´da düzenlenen törende büyük bir coşkuyla kutlandı. Ordu Lisesi önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı törenine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma A

Cumhuriyet´in 91. yılı Ordu´da düzenlenen törende büyük bir coşkuyla kutlandı.
Ordu Lisesi önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı törenine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, daire müdürleri, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 91. yıl dönümü kutlama programı, Ordu Lisesi önünde devam etti. Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz´ın tören aracı ile halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başlayan programda, Vali İrfan Balkanlıoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Ülkenin birlik ve beraberlik ile kazanıldığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, harap olan vatanın küllerinden doğarak düşmanı ülkeden attığını ve Mustafa Kemal´in önderliğinde Cumhuriyet´in ilan edildiğini söyledi. Cumhuriyet bilincinin gençlere çok iyi ifade edilmesi gerektiğini hatırlatan Balkanlıoğlu, "Cumhuriyet, halkın kendi kendisini yönetmesidir. Egemenliğin bizzat halka dayanmasıdır. Ama günümüze kadar bazı insanlar egemenliği ve gücü halktan almadan halkın ensesinde boza pişirdiler, artık çok şükür Cumhuriyetimiz olgunluğa kavuştu, bu nedenle de medeni milletler arasındaki yerini aldı. Bizler ülke olarak birliği sağlar kenetlenirsek dünyanın en süper güçleri bile bizimle baş edemez ve dünyanın en büyük aktörü olmaya devam ederiz. Kesinlikle ve kesinlikle birlikte bindiğimiz gemiyi delmememiz gerektiğini bilmemiz gerekir. Nice Cumhuriyet Bayramı yıl dönümleri temennisi ile Cumhuriyet Bayramınızı kutlarım" dedi.
Konuşmaların ardından program, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yapılan kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Ödül törenin ardından öğrenciler tarafından okunan şiirler vatandaşlardan büyük alkış alırken, düzenlenen etkinlik Ordu Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde tören yürüyüşü ile sona erdi.
(DGN-MAY-Y)

29.10.2014 12:47:03 TSI

Google+ WhatsApp