Fatsa´da Cumhuriyet Coşkusu

Ordu´nun Fatsa ilçesinde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl dönümü tüm ülke genelinde olduğu gibi törenlerle kutlandı. Fatsa Dumlupınar İlkokulu bahçesindeki tören Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı,

Ordu´nun Fatsa ilçesinde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl dönümü tüm ülke genelinde olduğu gibi törenlerle kutlandı.
Fatsa Dumlupınar İlkokulu bahçesindeki tören Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve Garnizon Komutanı Binbaşı Salih Gödek´in öğrencilerin bayramını kutlaması ile başladı.
Daha sonra ise Kaymakam Mehmet Yapıcı tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Kaymakam Yapıcı konuşmasında; "Atatürk´ün kurduğu Cumhuriyet Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Atatürk´ün hedef olarak gösterdiği yolda kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir. Türkiye Cumhuriyeti artık dünya milletlerinin onurlu bir üyesidir. Cumhuriyeti kuranlar bizlere yeni bir devlet, mutlu bir gelecek, aydınlık yarınlar armağan etmişlerdir. Bizlere düşen cumhuriyetimizi yeni eserlere yücelterek genç kuşaklara gurur duyacakları bir ülke bırakmaktır" dedi.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve Cumhuriyet konulu konuşmalar yapıldı. Şiirlerin okunmasının ardından folklor gösterisi bu yıl karamanda yaşanan göçük olayı nedeni ile düzenlenmedi
Cumhuriyettir konulu ilkokul 3. ve 4. sınıflar düzeyinde resim; 5.6.7 ve 8. sınıflar arasında düzenlenen kompozisyon ve lise düzeyinde ise şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.
Ödül töreni sırasında bir öğrencinin aldığı ödülü sabırsızlıkla açıp sevinmesi ve hemen babasına vermesi ilginç bir görüntü oluşturdu.
Tören resmi geçitle son buldu.
(AA-MAY-Y)

29.10.2014 12:47:43 TSI

Google+ WhatsApp