Müdür Dursun, “Kazı alanının turistik bir alan olması için çalışacağız”

Müdür Dursun, “Kazı alanının turistik bir alan olması için çalışacağız”

İncesu Örenşehir’de yapılan kazı alanı çalışmaları hakkında bilgiler veren Kayseri İl Kültür Turizm Müdürü Şükrü Dursun; “Biz buranın ziyaretçiler tarafından gezip görülmesi gereken bir alan olması için çalışmalarımızı da yapacağız. Şehrimizin birçok noktasında farklı medeniyetlerden izler mevcut bu da bizim şehrimizin tarihinin ne kadar zengin olduğunu gösteriyor” dedi.

İncesu İlçesi, Örenşehir Mahallesinde, İl Kültür Turizm Müdürlüğü başkanlığında ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Can Erpek'in bilimsel danışmanlığında yürütülen Örenşehir Mozaikli Yapı Kalıntısı Kurtarma Kazısına ilişkin, 2024 yılında yapılan çalışmalar ve Mozaikli Yapının tanıtımına yönelik basın bilgilendirilmesi yapıldı.
 
Yapılan kazı alanı çalışmaları hakkında bilgiler veren Kayseri İl Kültür Turizm Müdürü Şükrü Dursun; “ İncesu Örenşehir Mahallesindeyiz. Burada mahalle içerisinde yer alan mozaikli yapı kalıntısı kazı çalışmalarımız bu yıl da devam ediyor. Yaklaşık 3 bin metre kare alanda kazı çalışması yapılmış bir noktadayız. Her yıl da zaten bu alanlar çalışmalarla birlikte genişliyor. Dönemine baktığımızda burası Roma dönemine ait bir yerleşim yeri oluyor ama esas 4’üncü yüz yıldan itibaren çok nitelikli bir Roma villası olarak düşündüğümüz bir yapı kalıntısı içerisinde mozaiklerle yazılar da mevcut. Biz buranın ziyaretçiler tarafından gezip görülmesi gereken bir alan olması için çalışmalarımızı da yapacağız. Şehrimizin birçok noktasında farklı medeniyetlerden izler mevcut bu da bizim şehrimizin tarihinin ne kadar zengin olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.
 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Can Erpek de kazı çalışmaları hakkında bilgiler vererek. Burada yapılan kazı çalışmasının Kapadokya bölgesi için önemli bir kazı çalışması olduğunu ifade etti.

Google+ WhatsApp