Milletvekili Cıngı’dan mesleki eğitim çıkışı: “Altın bilezik, üniversite diplomasından çok daha kıymetli”

Milletvekili Cıngı’dan mesleki eğitim çıkışı: “Altın bilezik, üniversite diplomasından çok daha kıymetli”

Valilik, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitelerce düzenlenen Mesleki Eğitim Çalıştayı’nda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, “Geleceğimizi karartmamak adına, gençlerimizi ‘herkes üniversite okumalı’ algısından kurtarıp gençlerimize aslında altın bileziğin, mesleki becerinin, yetkinliğinin üniversite diplomasından çok daha önemli olduğunu anlatmaya gayret ettik. Yanlış anlaşılmasın ki bizler burada üniversite okunmasını kesinlikle küçümsemiyoruz ancak mesleki eğitim alırken devletin bize sunmuş olduğu bir açıköğretim imkânı mevcut ve kaliteli bir eğitim sürecine sahip. Dolayısıyla gençlerimiz bir yandan çalışırken açıköğretim fakültelerinde diplomalarını tabii ki almalılar” dedi.

Kayseri Valiliği, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Üniversiteler iş birliğiyle düzenlenen Mesleki Eğitim Çalıştayı’nın ikinci günü de tamamlandı. Çalıştayın ikinci gününde AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, İl Millî Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Ahmet Fazıl Özsoylu, meslek odalarının temsilcileri ve iş insanları katılım sağladı.
Pandemi döneminden bu yana teknik ve kalifiye çalışan bulamama probleminin olduğunu ve günümüzde de hat safhaya ulaştığını söyleyen Milletvekili Cahid Cıngı, “2035, 2040 gibi yıllara geldiğimizde neler yaşayacağımı tahmin dahi edemeyiz, gittikçe büyüyen bir problemin üzerimizden geçmesini beklemek yerine ne yapabiliriz, nasıl çözebiliriz şeklinde odaklanmamız gerekiyor. Bu sebeple global piyasaya açılan Kayserili sanayicilerimize ve genel manada bütün sanayicilerimize nasıl kalifiye, teknik eleman bulabiliriz kaygısıyla bir çalışma içerisine girdik” dedi.
‘MESLEKİ YETKİNLİK VE BECERİ, DİPLOMADAN ÇOK DAHA KIYMETLİ’
 
Mesleki eğitim ve meslek liselerinin önemini vurgulamak adına bir yıldır çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Milletvekili Cahid Cıngı, “Bu çalıştayda 70-80 alt başlıkla birlikte mesleki eğitim konusunu masaya yatırmış olduk. Maalesef ki 28 Şubat sürecinden sonra mesleki ve teknik eğitim konusunda oluşan tutarsızlıklar, son yıllarda Millî Eğitim Bakanlığımızın düzenlediği çabalara rağmen maalesef ki toparlanamadı. Geleceğimizi karartmamak adına, gençlerimizi ‘herkes üniversite okumalı’ algısından kurtarıp gençlerimize aslında altın bileziğin, mesleki becerinin, yetkinliğinin üniversite diplomasından çok daha önemli olduğunu anlatmaya gayret ettik. Yanlış anlaşılmasın ki bizler burada üniversite okunmasını kesinlikle küçümsemiyoruz ancak mesleki eğitim alırken devletin bize sunmuş olduğu bir açıköğretim imkânı mevcut ve kaliteli bir eğitim sürecine sahip. Dolayısıyla gençlerimiz bir yandan çalışırken açıköğretim fakültelerinde diplomalarını tabii ki almalılar” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp