Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ´in yapılandığı belirtilerek, son başvurunun 24 Aralık olduğu belirtildi. Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ´in yapılandığı belirtilerek, son başvurunun 24 Aralık olduğu belirtildi.
Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, 2014/43 No´lu Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ 26 Ekim 2014 tarih ve 29157 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, hibe kapsamları şöyle belirtildi:
"Ekonomik yatırımlar destekleme programı kapsamında; Yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları hariç bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, soğuk hava deposu, çelik silo,hayvansal orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,
Alternatif enerji kullanan yeni seraların yapımı, tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere alternatif enerji kaynaklarına yönelik yapılacak yatırımlara ait projeler, hibe desteği kapsamında değerlendirilmektedir. Ekonomik yatırım proje başvuruları gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılır. Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri, ekonomik yatırım konularına tüzel kişilik olarak başvurabilirler."
"Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarı, 1 milyon TL `yi geçemez" denilen açıklamada, daha sonra şunlar belirtildi:
"Hibeye esas proje tutarının yüzde 50´sine hibe yoluyla destek verilir. Diğer yüzde 50´si oranındaki tutarı başvuru sahipleri kendi kaynaklarından temin etmekle yükümlüdürler. Başvuruların belirtilen tutarları aşması durumunda aşan kısım başvuru sahipleri tarafından ayni katkı olarak karşılanacaktır.
Proje başvuruları tebliğin yayın tarihi olan 26 Ekim 2014 tarihinden itibaren 60 gün içerisinde www.tarim.gov.tr web adresine yapılacaktır. Son başvuru tarihi 24 Aralık 2014 tarihidir. Konuyla ilgili Uygulama Rehberi Bakanlığımız www.tarim.gov.tr internet sayfasında yayımlanacaktır."
(NA-VSA-Y)

27.10.2014 15:39:20 TSI

Google+ WhatsApp