Kategori : Kayseri

EĞİTİM SAĞLIK’TAN  UYGULAMA TALAS BELEDİYESİ’NDEN

EĞİTİM SAĞLIK’TAN UYGULAMA TALAS BELEDİYESİ’NDEN

Talas Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile belediye personelleri ve vatandaşlara biyosidal uygulama, dezenfeksiyon ve haşeratla mücadele eğitimi verildi. Kayseri Devlet Hastanesi Geriatri Merkezinde gerçekleşen eğitim programının teorik kısmı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilirken ekipman desteği ve uygulamalı eğitim kısmını ise Talas Belediyesi gerçekleştirdi. Talas ve Hacılar Belediyesi çalışanlarının yanı sıra vatandaşların da yer aldığı eğitim programında pandemi önlemleri de dikkat çekti.

BÜYÜKKILIÇ: YENİ TIP FAKÜLTESİ’NİN KARARI BU HAFTA ÇIKIYOR

BÜYÜKKILIÇ: YENİ TIP FAKÜLTESİ’NİN KARARI BU HAFTA ÇIKIYOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kente kazandırılacak yeni tıp fakültesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “İnşallah hafta ortasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi senatosundan karar geçecek, daha sonraki süreçte karar YÖK’ten onaylanıp, Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edilecek ve Cumhurbaşkanımızın onayıyla da hayata geçmiş olacak. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “YENİ ARAÇLAR VE TÜM EKİPLERİMİZLE YAĞIŞA HAZIRIZ”

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “YENİ ARAÇLAR VE TÜM EKİPLERİMİZLE YAĞIŞA HAZIRIZ”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Meteoroloji tarafından yapılan uyarıyla birlikte gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirterek, “Yeter ki bereket yağsın, biz kar temizlemeye hazırız.” Kış mevsimi nedeniyle meteorolojik bilgileri de göz önünde bulundurarak, önceden bir dizi önlem aldıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Meteoroloji tarafından yapılan uyarıyla birlikte ilçe genelinde soğuk ve yağışlı havaya karşı belediye olarak tüm önlemlerimizi aldık dedi

15 TEMMUZ ŞEHİTLER PARKINDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

15 TEMMUZ ŞEHİTLER PARKINDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Hacılar 15 Temmuz Şehitler Parkı’nın ihalesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini hatırlatarak park içerisinde çalışmaların başladığını, 30 bin metrekarelik alanda yapılacak çalışmanın ilçe meydanına farklılık yaratacağını söyledi.Büyükşehir Belediyesi tarafından Hacılar ilçe meydanında başlatılan 15 Temmuz Şehitleri Parkı’nın yaklaşık 4 Milyon 700 Bin TL’ye mal olacağını belirtti.

KAYSERİ’NİN EN BÜYÜK BİYOGAZ SANTRALİ İÇİN İMZALAR ATILDI

KAYSERİ’NİN EN BÜYÜK BİYOGAZ SANTRALİ İÇİN İMZALAR ATILDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Kayseri’nin en büyük dönüştürülebilir enerji ve tarım projesinde imzalar atıldı. Beydeğirmeni Besi Bölgesi’ne ilk fazda kurulması planlanan 4.5MW biyogaz tesisi ve 4.5MW hibrid güneş santrali ile sonrasında projeye entegre olarak 45 bin ton kapasiteli gübre tesisi, 80 dönüm biyogaz ve sera tesisi yapımı sözleşmesi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile ihaleyi kazanan yatırımcı firma Renesco Holding CEO’su Başar Beyazoğlu arasında imzalandı.

MELİKGAZİ TARİHİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR

MELİKGAZİ TARİHİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 1519 yılında Sadrazam Piri Mehmet Paşa tarafından yaptırılan Gön Hanı'nda başlayan restorasyon çalışmalarını Belediye Meclis Üyeleri ile yerinde inceledi.Yapılan çalışmaları yerinde gezerek Meclis üyelerine bilgi veren Başkan Dr. Palancıoğlu şunları söyledi:“Sizleri 500 sene öncesine götürüyoruz. Gön Hanı restorasyon projemiz bizi heyecanlandıran projelerden bir tanesi. 500 yıl sonra tekrar burasının ayağa kalkması sosyal ve kültürel anlamda canlanması çok önemli. Bu tarihi mirasımızı gelecek nesillere en güzel şekilde aktaracağız dedi.

ÇEVRE DOSTU KOCASİNAN, YERALTI KONTEYNERİN SAYISINI ARTIRIYOR

ÇEVRE DOSTU KOCASİNAN, YERALTI KONTEYNERİN SAYISINI ARTIRIYOR

Çevre duyarlılığına hız kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi, daha temiz ve daha yaşanabilir bir Kocasinan için yeraltı konteynerinin sayısını 63’e yükseltti. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, titizlikle yürütülen temizlik çalışmaları sayesinde vatandaşlara daha güzel ve daha hijyenik bir ortam sunduklarını söyledi.

KOCASİNAN'DA YİNE HEDEF; 100 BİN AĞAÇ DİKMEK

KOCASİNAN'DA YİNE HEDEF; 100 BİN AĞAÇ DİKMEK

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, daha yeşil Kocasinan için yapılan çalışmalarla park sayısını 417’ ye yükselttiklerini ve 6 yılda 520 bin ağaç diktiklerini belirterek, 2021 yılında ise 100 binden fazla ağacı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.Kocasinan’da daha fazla park ve yeşil alan oluşturarak kişi başına düşen yeşil alan miktarını dünya standartlarının üzerine çıkardıklarını hatırlatan Başkan Çolakbayrakdar; “En fazla önem verdiğimiz konuların başında yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmaları gelmektedir dedi.

TALAS BELEDİYESİ OKULLARI YÜZ YÜZE EĞİTİME HAZIRLADI

TALAS BELEDİYESİ OKULLARI YÜZ YÜZE EĞİTİME HAZIRLADI

Kırsal yerleşim yerlerinde yeniden yüz yüze eğitime başlama kararının ardından Talas Belediyesi ekipleri de yüz yüze eğitim öncesi ilçenin kırsal mahallelerinde bulunan okullarda dezenfeksiyon ve temizlik işlemlerini tamamladı. 15 Şubat Pazartesi Günü kırsal mahalle okullarının tamamında yüz yüze eğitim öğretime geçilmesi kararı sonrası Talas Belediyesi ekipleri de kolları sıvadı. Pandemi başlangıcıyla birlikte okullarda aralıksız olarak hijyen ve temizlik çalışmalarına devam eden Talas Belediyesi yeni dönem öncesi de çalışmalarını tamamlayarak okulları eğitim öğretime hazırladı.