HİÇ BİR BAŞARI CEZASIZ KALMAZ!

HİÇ BİR BAŞARI CEZASIZ KALMAZ!


Konu Kayserispor olunca uzun zamandan beridir bu laf dilimize pelesenk olmuş bir laf haline geldi. Kayserispor’da hiçbir başarı cezasız kalmaz! Son yaşanan Uğur Kulaksız’ın tekrar altyapı antrenörlüğüne gönderilmesi ile birlikte gördük.

Kayserşspor, bu şehrin takımı! Kayserispor bu şehrin en büyük marka reklam yüzüdür ve olmaya da devam edecektir. Bu markayı ise son dönemde yapılan yanlış işler atılan yanlış adımlar ile birlikte yönetimde bulunan kişiler kendi elleri ile yıkmaya devam ediyor. 2006/2007 ve 2007/2008 sezonlarında Avrupa arenasında boy  göstermiş ve dönemin yine önemli kupalarından birisi olan ‘Intertoto Kupası’nı’ kazanan ilk ve tek Türk takımı olmayı başarmıştır. Bu başarısının yanında UEFA Kupası’nda ise şanssız kuralar çekerek Hollanda’nın güçlü ekibi AZ’ye ve bir sonra ki sezonda ise Türkiye Kupası’nı kazanan Kayserispor UEFA Kupası 1. Tur’unda Fransa’nın  güçlü ekibi Paris Saint-Germain ile karşılaşarak kupaya veda etmişti. Bu geçen sürede üst üste 2 sezon kupalar kazanarak başarı merdivenlerini çıkan bir takımdan 2 sezon üst üste aynı ligden düşme başarısına giden bir başarısızlık öyküsü bu aslında. 

Kayserispor geçtiğimiz 2019/2020 sezonunda Süper Lig’den düşmüştür! Şuan Süper Lig’de mücadele ediyor olmamız ligde kaldığımız anlamına gelmemelidir. Başkanlar Erol Bedir, Hamdi Elcuman ve Berna Gözbaşı ile birlikte Teknik Direktörler Hikmet Karaman, Samet Aybaba, Bülent Uygun ve Robert Prosinecki tüm bu isimler alt alta yazıldığı zaman ne garip ki takım aslında rekorlara imza atıyor. Kayserililer ve Kayserispor’a gönül verenler için bu rekorun anlamı çok daha farklı. 

Görevi bırakan Başkan bir sonraki başkana tüm başarısızlıklarını bırakıyor ve yerine gelen ise bak sen bu kadar başarısızlık yapmışsın ama bunu yapmamışsın onu da ben yapayım diyerek kalan başarısızlıklara devam ediyor. Teknik Direktör geliyor bir önceki Teknik Direktörün yaptığı hatalara yenisini ekleyerek maçlara çıkıyor onun başarısızlığını geçtiği anda da gönderiliyor. 

Aslında bakacak olursak başarısızlık ekseninde istikrarlı bir büyüme ile devam ediyoruz! Tüm bunların yanında başarı nerede ki cezalandırılıyor diye soracak olursanız. 2020/2021 sezonuna ligi tanımayan daha önce Türkiye Süper Lig’inden haberi dahi olmayan hoca ile anlaşıldı Dan Petrescu, gelirken parası konuşuldu hedefleri söylendi rutin tüm işlemlerin ardından artık Kayserispor’un Rumen teknik adamı hazırdı. Kendisinden önce gelmiş 2 teknik adam vardı. Birisi Bayram Bektaş, sezon başında takıma gelirken Kayseri basını ve ulusal basında sıkça eleştirildi neden Bayram Bektaş diye ama yönetim başaracağına inanmış bir şekilde getirdi. Başarısızlık sonucunda çok manidar ve çiçeklerle yolcu eder gibi gönderildi. Sonrasında ise aslında Kayserispor’un kangren kolu haline gelen bir isim var her teknik adam arayışında yönetimin içerisinde Samet Aybaba’nın adını geçiren kişi her kimse umarım bir gün Kayserispor haricinde bir takımda Samet hocası ile başarıdan başarıya koştukları bir sezon yaşar(!) Birinci Samet Aybaba dönemi hakkında hiçbir lafım yok ama takımın en zor zamanında sanki tüm bu yükü sırtılıyor gibi lanse edilen ve takımın başına getirildikten yanlızca 2 maç sonra KAÇAN bir teknik direktörü üçüncü kez çağırmanın içerisinde ki mantığı ben anlamadım. Sonrası zaten malum yine büyük bir şölenle ligimize giren ve aynı şölenin büyüklüğünde bir balonluğu olan Dan Petrescu! Tüm bunlar olurken Kayserispor’da iyi şeyler oluyordu altyapı da özkaynaklar konusunda Kayserispor özüne dönmüş Kayseri’nin yetiştirdiği iyi isimlerden alışmış bir ekip altyapıda Kayserispor’un geleceğini inşa ediyorlardı. İşte bu Kayseri’nin yetiştirdiği kişilerin içinden birisi çıktı. Uğur Kulaksız, bu adam takım en zor durumundayken hoca yok takımı sahaya çıkar dediler aslanlar gibi takımını sahaya çıkardı ve çıktığı ilk 4 maçta 4 galibiyet alarak sezon başından beridir değişmiş 3 teknik direktörün toplamda aldığı galibiyet sayısına yetişmişti. Ardından evimizde oynadığımız bir Galatasaray maçı var! Bu maçın kazanılmasının zorluğunu hoca oyuncular ve aslında tüm Kayseri halkı taraftar biliyordu. Kayserispor’un Galatasaray karşısında senelerdir kazanamaması ile takımdan tek beklenen bu maçta elinden geleni yapmasıydı fakat yönetim böyle düşünmemiş olacak ki bu maçtan önce 4’de 4 yapan hoca için alternatifler aramaya başlamıştı bile. 

Bazı isimlerin adı geçti Kayseri’ye geldi konuşuldu denildi sonra yönetim yalanladı ama Yalçın Koşukavak sıkça dillendirildi kendisi gelmedi ama Uğur Kulaksız’ın kulübesine Yalçın Koşukavak’ın yardımcıları iliştirildi. Sezon içerisinde taraftarın gördüğü en coşkulu en tutkulu ve Kayserispor gibi Kayserispor’u izlettiren Uğur Kulaksız’ın başarısı tabiki de cezasız kalmadı. Galatasaray maçının ardından Fatih Karagümrük maplubiyeti ile birlikte takımın başına Hamza Hamzaoğlu geldiUğur Kulaksız’da 6 maçta aldığı 4 galibiyet ile Kayserispor’u yarışın içinde tutan hoca olarak cezasını aldı ve tekrardan altyapı antrenörlüğüne gönderildi. Yalçın Koşukava’ın yardımcıları ne oldu dersiniz? Yönetime biz de bunu soruyoruz. Uğur Kulaksız’a yapılan bu saygısızlık Hamza Hamzaoğlu’na yapılabilecek mi? Hamza Hamzaoğlu kaç maç kalacak kaç puan toplayacak bunlara sezonun geri kalanında bakacağız. Omzunda Süper Lig Şampiyonluğu apoleti bulunduran teknik adam Kayserispor’u ligde tutabilecek mi yoksa aynı ligden 2 sezon üst üte düşen ilk takımın teknik direktörü ünvanı mı kazancak göreceğiz. 

Başarısızlıkların ödüllendirildiği ve başarının da asla cezasız kalmadığı Anadolu’nun köklü takımlarından Kayserispor’a hoş geldin Hamza Hamzağlu ve tüm başarıların için verdiğin özveri ve tüm emeklerin için TEŞEKKÜRLER Uğur Kulaksız.  

Google+ WhatsApp