Gerçeği Aratmayan Yangın Ve Bina Tahliye Tatbitakı

İl Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Kontrol Merkezi Ve İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde Gerçeği Aratmayan Yangın Ve Bina Tahliye Tatbitakı

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Kontrol Merkezi ve İl Ambulans Servisi Başhekimliği’nde gerçeğini aratmayan yangın ve bina tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, "6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 11. maddesi C fıkrasında ’acil durumlarla mücadele için işyerinin büyüklüğü ve taşıdığı özel tehlikeler, yapılan işin niteliği, çalışan sayısı ile işyerinde bulunan diğer kişileri dikkate alarak; önleme, koruma, tahliye, yangınla mücadele, ilk yardım ve benzeri konularda uygun donanıma sahip ve bu konularda eğitimli yeterli sayıda kişiyi görevlendirir, araç ve gereçleri sağlayarak eğitim ve tatbikatları yaptırır ve ekiplerin her zaman hazır bulunmalarını sağlar’ denilmektedir" açıklamasını yaptı.
Dr. Kılıç, "Bu kapsamda 22.10.2015 tarihinde Müdürlüğümüz Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı Belsin de Bulunan 112 Komuta Kontrol Merkezi ve İl Ambulans Servisi Başhekimliği binasında Müdürlüğümüz İş Sağlığı ve Güvenliği ile Sivil Savunma ve Seferberlik Hizmetleri Birimi’ nin ortaklaşa düzenlediği tahliye, kurtarma ve yangın tatbikatı gerçekleştirilmiştir" ifadesinde bulundu.
Tatbikatta senaryo gereği, Başhekimlik yemekhanesinde çıkan yangına müteakip bina kat görevlilerinin ve tahliye sorumlularının gözetiminde Başhekimlik binası 1,5 dakika gibi kısa bir sürede tamamen boşaltıldı.
Yaralılara kurtarma ve ilkyardım ekipleri tarafından ilk müdahale yapılarak hastaneye sevk edilmeleri sağlandı. Bina ön bahçesinde Başhekimlik personelinin de aktif olarak katıldığı yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi..

Google+ WhatsApp