Dünya Kaykay Günü kupası gerçekleştirildi

Dünya Kaykay Günü kupası gerçekleştirildi

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kaykay İl Temsilciliği tarafından Dünya Kaykay Günü Kupası gerçekleştirildi.

Dünya Kaykay Günü münasebetiyle Kaykay Kupası düzenlendi. Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler yaş kategorisinde erkek ve kadınlar dalında yapılan müsabakalara yaklaşık 20 sporcu katıldı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Kaykay kulübü başkanlarından Ömer Batuhan Tanış, “ Ben 23 yaşındayım 13 senedir Kaykay sporu ile ilgileniyorum. 21 Haziran Dünya Kaykay günü münasebetiyle düzenlenen müsabakalarda bir araya geldik. İl temsilcimiz Fatih Kurt katkılarıyla müsabakaları düzenledik. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne de çok teşekkür ederiz. Kaykay müsabakaları 45’er saniyelik 2 turdan oluşmaktadır. Farklı yaş kategorilerinde 20’e yakın sporcu mücadele etti. Bugün burada yapılan bölgesel bazda bir yarış. Alınan puanlar neticesinde ulusal müsabakalarda mücadele edebileceğiz. Kaykay ilimizde ve ülkemizde yeni bir spor. Bu branş ile ilgili farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu spor özel alanında ve tedbirlerle yapılmalı, okakta yada caddede yapılmamalı. Zaman zaman cadde ve sokakta araçların bulunduğu yerde yapılmamalı” dedi. 
 
Millet Bahçesi Kaykay Pistinde yapılan yarışlar kupa ve madalya töreni ile sona erdi. Törene Çek Cumhuriyeti Türkiye Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek, Gençlik Spor Şube Müdürü Yakup Deliktaş, Kaykay İl Temsilcisi Fatih Kurt il temsilcisi, hakemler ve sporcular katıldı.

Google+ WhatsApp