DEVA PARTİSİ MELİKGAZİ İLÇE BAŞKANI TUNA TÜRKYAR’IN  15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

DEVA PARTİSİ MELİKGAZİ İLÇE BAŞKANI TUNA TÜRKYAR’IN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

15 Temmuz 2016 yılında, tamda 21. yüzyılın Türkiye’sinde darbeler dönemi artık kapanmıştır denilirken, FETÖ terör örgütü tarafından anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik başlatılan darbe girişimi; ülkemizin demokrasisine sahip çıkan duyarlı kahraman Türk halkı tarafından canı pahasına engellenerek, bölücü hainlerin girişimi başarısızlığa uğratıldı.

Tarihi boyunca önce vatan diyen ve vatanı için bedel ödemekten kaçınmayan bir milletin üzerine doğrultulan namlular ve bombalar karşısında şehit olma pahasına destansı bir direniş gösteren halkımız ile Büyük Millet Meclisimizin çatısı altında toplanan ve tek yürek olan siyasi parti temsilcilerimiz “demokrasi kahramanları” olarak tarih sayfalarında yerini almıştır. Yıllar yılı bağıra bağıra gelen bir tehditin göz ardı edilmesinin ve siyasi imtiyazların bir sonucu olarak ortaya çıkan darbe girişimi sonrası şehit olan yüzlerce masum can ile binlerce gazimiz hatırlara sadece 15 Temmuz tarihinde gelmemeleri en büyük dileğimiz, umudumuzdur. Onlar, vatan için, bizler için canını hiçe sayarak gözlerini kırpmadan şehadet şerbetini içmiş birer kahramandırlar. Haklarını ödeyemeyiz. Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan’ın da belirttiği “15 Temmuz Demokrasi Direnişi; güçlü, demokratik bir hukuk devleti için gerçek bir fırsat olabilirdi. Sayın Erdoğan bunu tam tersi yönde kullandı. 84 milyonu tek imzaya mahkum ettiği bir dönem başlattı. Her türlü krizin vazgeçilmezi olan, krizlerin ortağı Devlet Bahçeli de bu yolda onu yalnız bırakmadı. 251 şehidimizin, binlerce insanımızın direnişi; bu ülke ve millet için değil, ucube bir sistem için kullanıldı” sözlerinin de göz ardı edilmemesi gerektiğine inanmaktayız. Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi olarak koşullar ne olursa olsun sivil siyasete gözümüz gibi bakacağız. Duyarlı yurttaşlar gibi bizlere de düşen demokrasimize karşı yönelen her türlü kalkışma karşısında dimdik durmaktır. Anayasal düzeni korumak, milletin iradesini her şeyden ve herkesten üstün tutmak bizim halkımıza sözümüzdür. Unutulmamalıdır ki hiç bir vesayet odağına, siyasetin üstünde bir güç atfedilmemeli ve sivil siyasetin gücüne inanılmalıdır.

 

Bölücü hainlerin darbe girişiminin 5. yıl dönümü sebebiyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde hayatını kaybetmiş şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Google+ WhatsApp