Celal Bayar Anadolu Lisesi'nden

Celal Bayar Anadolu Lisesi'nden "Ben Temizim, Okulum Temiz" projesi

Celal Bayar Anadolu Lisesi’nde "Ben Temizim, Okulum Temiz" projesi başlatılarak öğrencilerin temizlik bilincini artırmak amacıyla her sabah öğrencilerin masalarına üzerinde "Temizlik imandandır" yazılı ıslak mendil bırakılıyor. Proje hakkında bilgiler veren Celal Bayar Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Metin, “Bizim buradaki temel amacımız farkındalık oluşturmak. Gençlerimiz bize emanet biz onların temiz olmasını ve temiz kalmasını istiyoruz. Buradan mezun olduktan sonra da kendi süreçlerini devam ettirirler diye düşünüyoruz” dedi.

Celal Bayar Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Metin, öğrencilerin temizlik bilincini artırmak amacıyla "Ben Temizim, Okulum Temiz" projesini başlattı. Proje kapsamında, her sabah öğrencilerin masalarına üzerinde "Temizlik imandandır" yazılı ıslak mendil bırakılıyor. "Ben Temizim, Okulum Temiz" projesi, okulun temizlik standartlarını yükseltmenin yanı sıra, öğrencilerin bireysel sorumluluklarını da pekiştirmeyi amaçlıyor.
 
Celal Bayar Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Metin, bu uygulama ile öğrencilerin temizlik konusundaki duyarlılığını artırmayı ve okul ortamını daha hijyenik hale getirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Projemizin ismi ‘Ben Temizim, Okulum Temiz’ bu projede temel amacımız temizlik olayına vurgu yapmaktır. Bu projede maddi ve manevi temizlikten bahsettik. Gençlerimizin hem öz bakım olarak hem de çevresel olarak temiz olmasını istiyoruz. Projeyle birlikte 10 bin adet ıslak mendili her sabah öğrencilerimizin masasına bırakıyoruz. Okula geldiklerinde ilk gördükleri ıslak mendil oluyor. Bizim buradaki temel amacımız farkındalık oluşturmak. Gençlerimiz bize emanet biz onların temiz olmasını ve temiz kalmasını istiyoruz.  Buradan mezun olduktan sonra da kendi süreçlerini devam ettirirler diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 
 
Gerçekleştirilen projenin amacına ulaştığını ifade eden Öğrenci Yağmur Bozkuş, “ Bu hafta okulumuzda ‘Ben Temizim, Okulum Temiz’ adlı bir proje başlatıldı. Her sabah sıralarımıza ıslak mendil konuluyor ve üzerinde temizlik imandandır yazıyor. Projeyle birlikte kişilerin temizliklerine dikkat etmesine, okulun düzenine yönelik bir farkındalık olduğunu düşünüyorum” ifadelerinde bulundu.

Google+ WhatsApp