BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN ‘ULAŞIMDA KONFOR’ İÇİN STRATEJİK HAMLELER

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN ‘ULAŞIMDA KONFOR’ İÇİN STRATEJİK HAMLELER

Ulaşımda konfor için çalışan Büyükşehir Belediyesi, 5 yılda 7 adet köprülü kavşak, 11 adet köprü, 35 adet yeni bulvar ve caddeyi şehre kazandırırken, 971 kilometre yeni yol yaparak 1 milyon 851 bin 500 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ‘daha yaşanabilir bir Kayseri’ vizyonu ile geride kalan 5 yıllık dönemde ulaşım alanında kente değer katan projelere imza atarken, yeni 5 yılda da ulaşımda stratejik yeni projeleri hayata geçirecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılında başkanlık görevine seçilen Dr. Memduh Büyükkılıç yönetiminde geride kalan 5 yıllık proje ve yatırımlarla dolu dönemde, ulaşımdan altyapıya, eğitimden kültür sanata, tarım ve hayvancılıktan sanayi ve ticarete, üretimden istihdama, sağlıktan spor ve turizme kadar birçok alanda ‘Kayseri Modeli Belediyecilik’ markasını perçinledi.

5 yıllık hizmet döneminde her alanda olduğu gibi ulaşım alanında konfor ve güvenliği arttıran Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 7 adet köprülü kavşak, 11 adet köprü, 35 adet yeni bulvar ve caddeyi şehre kazandırarak hizmete açtı.

Ayrıca toplam 971 kilometre yeni yol yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 1 milyon 851 bin 500 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirerek yolların standardını üst seviyeye çıkardı.

Büyükşehir, geride kalan başarı ve hizmet dolu 5 yılın ardından milletin iradesi ile yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Dr. Memduh Büyükkılıç yönetiminde hummalı şekilde ‘Yeni 5 Yıl’ yatırımlarına devam ediyor.

10 Adet Yeni Yol

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri yeni 5 yılda bir taraftan kavşakları düzenlerken diğer taraftan da kentin ulaşım açısından en önemli unsuru olan yeni alternatif yol güzergâhlarını hayata geçirmeyi planlıyor. Büyükşehir’in alternatif yol planlaması kapsamında; toplamda 25 kilometre uzunluğa sahip 10 adet yeni yol yapılması hedefleniyor.

Büyükkılıç’ın Talimatıyla Bisiklet Yolu Olmayan Yeni Yol Kalmıyor

Öte yandan ekipler, ulaşımda konfor yaklaşımı çerçevesinde çalışmalarını aralıksız sürdürürken insan ve çevre odaklı yaklaşımı da ihmal etmeden yeni projelerini hayata geçiriyor. Bu kapsamda, bir taraftan katlı kavşaklar köprüler yaparken diğer taraftan yaya odaklı yaklaşımlar ve bisiklet kullanımını destekleyici yeni projelere imza atılacak. Başkan Büyükkılıç’ın yeni yapılan bütün yollara bisiklet yolu yapılması talimatı doğrultusunda bisiklet yolsuz yeni yol projesi gerçekleştirmeyen ekipler, ayrıca olarak Talas bölgesini kapsayan, Erciyes Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi entegrasyonunu sağlayacak bisiklet yollarını da kente kazandırmayı planlıyor.

7 Adet Yaya Üst Geçidi Hayata Geçecek

Büyükşehir Belediyesi, şehrin yoğun yaya geçişi olan ana arterler üzerinde belirlenen 7 noktada 7 adet yaya üstgeçidini de vatandaşların hizmetine sunarak araç sürücüleri ve yayalar için trafik güvenliğini üst seviyeye çıkaracak.

Google+ WhatsApp