BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’IN “KARPUZATAN” PROJESİNE BAKAN ÖZHASEKİ’DEN ANINDA TALİMAT

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’IN “KARPUZATAN” PROJESİNE BAKAN ÖZHASEKİ’DEN ANINDA TALİMAT

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sucuğun ve pastırmanın merkezi Karpuzatan için hazırladıkları yeni bir proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’den destek istedi. Bakan Özhaseki, Başkan Büyükkılıç’ın talebi sonrası TOKİ’ye anında talimat verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut Dairesi (TOKİ) iş birliğiyle Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 2’nci etap kapsamında 618 adet konut için temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Karpuzatan bölgesinde esnafın yaşadığı sorunu Bakan Özhaseki’ye dile getirerek, yeni projeden bahsetti.

Başkan Büyükkılıç, ayrıca Karpuzatan esnafı için yeni bir proje hazırladıklarını Bakan Özhaseki’ye sunarak, “Kayseri’mize olan sevdamıza sığınarak, daha önce yapılan Karpuzatan bölgesinde yapılan sosyal konuta birinci, ikinci, üçüncü etap derken, Karpuzatan’ın etrafı kuşatıldı. Buradaki esnafımızı mağdur etmeden, arsasını, projesini hazırladık” dedi.

Bakan Özhaseki’den müsaade isteyerek hak sahipleri ile görüşüp, hazırlık yapacaklarını ifade eden Büyükkılıç, “Müsaadenizle hak sahipleriyle bu hafta içerisinde görüşelim, hazırlık yapalım. TOKİ’miz ile işbirliği halinde Karpuzatan’ı oraya taşıyalım. Şehrimizin en önemli sıkıntılarından birini sonlandırıp, esnafımızı, işadamımızı mağdur etmeden sucuğun, pastırmanın merkezini hayata geçirelim diyoruz. Kayseri’mizin şanına yakışır şekilde bu projeyi de hayata geçirelim” diye konuştu.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’IN PROJESİNE BAKAN ÖZHASEKİ’DEN DESTEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de, Başkan Büyükkılıç’ın Karpuzatan ile ilgili sunduğu projeye de destek vererek, TOKİ’ye talimatlarını vereceğini ifade etti.

Bakan Özhaseki, Karpuzatan’da çocukluğumuzdan beri adını duyduğumuz güzel firmaların olduğu sucuğa, pastırmaya mekân olmuş bir yerden bahsediyor. Zaman içerisinde her şey eskiyor, yenilenmek istiyor. Burasının da yenilenmesi, dönüşmesi lazım” ifadelerini kullandı.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut’a anında talimat veren Özhaseki, “Konutların da ileride olabilecek olumsuzluklardan uzaklaşması lazım. Belediyelerimizin çalışması lazım, yerlerini hazırladılar. Önümüzdeki günlerde başkanımız görüşmeleri yapar, TOKİ başkanımıza da burada ona talimat veriyorum” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp