BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, VALİ ÇİÇEK İLE ÖĞRENCİLERİN KARNE COŞKUSUNA EŞLİK ETTİ

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, VALİ ÇİÇEK İLE ÖĞRENCİLERİN KARNE COŞKUSUNA EŞLİK ETTİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrencilerin karne heyecanına ortak olarak, miniklerin karnelerini dağıttı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mehmet Alçı İlkokulu’nda düzenlenen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yıl Sonu Karne Dağıtım Programı’na katıldı.

Törene, Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Öğrenciler tarafından sıcak ve coşkulu bir şekilde karşılanan Başkan Büyükkılıç ilk olarak okul bahçesinde öğrenci velileri ile bir araya gelerek, tebrik etti.

Daha sonra Vali Gökmen Çiçek ve Başkan Büyükkılıç’a öğrenciler tarafından çiçek takdim edildi.

Minik bir öğrencinin halk oyunu gösterisini izleyen protokol daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Öğrencilerin karnelerini dağıtan Büyükkılıç, miniklere Mondihome Kayserispor formaları hediye etti.

Ayrıca öğrencilere Vali Çiçek, Başkan Büyükkılıç ve beraberindeki protokol, çevreyi korumak ve daha yeşil bir Kayseri için fidan dağıttılar.

Vali Gökmen Çiçek, burada yaptığı açıklamada, “322 bin 866 öğrencimizle koskoca bir eğitim ordumuz ve 22 bin öğretmenimiz ile devam ettirdiğimiz koca bir yıllık eğitim maratonumuzun sonuna geldik. Artık önümüzde bir tatil var, şimdi tatili hak ettiler” dedi.

Kayserili çocuklar için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Çiçek, “Milli Eğitimimiz mücadele verirken, belediyelerimiz de KAYMEK ile Sinan Akademi ile Akıl Küpü Kütüphane ile onları desteklemeye devam etti. Milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, idarecilerimizle, bürokratlar, yöneticilerimizle ve öğrencilerimizle koskocaman bir Kayseri ailesiyiz. Gücümüz bu birliğimizden geliyor” diye konuştu. 

Başkan Büyükkılıç da eğitim alanında hizmetlerin süreceğine işaret ederek, şöyle konuştu:

“Bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geldik, her şeyden önce sağlıklı, huzurlu, daha nice yıllara diyoruz. Eğitimde gerek ülkemiz açısından gerekse bizler açısından Kayseri’nin yeri önem arz etmekte. Hayırsever ile iş birliği halinde yapılan çalışmalarla hükümetimizin destekleriyle eğitimdeki fiziki koşulları en güzel şekliyle oluşturmaya çalışırken, eğitimde kaliteyi arttıracak olan, nitelikli ve başarılı öğrenci sayısını arttıracak olan Sayın Valimize, mili eğitimimizin ekibine, her bir öğretmenimize, velilerimize teşekkür ediyorum. İyi tatiller.”

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç ise Kayseri’nin Türkiye’nin en müstesna şehirlerinden bir tanesi olduğunu, Anadolu’nun ortasında sanayisi, ticareti, turizmi, eğitimiyle çok güçlü şehirlerden bir tanesi olduğunu ifade etti.

“Sıfır Atık Projesi Bizim Olmazsa Olmazımız”

Sınıfları gezen ve atıklarını toplayan minik öğrencilere hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, hem Kurban Bayramı’nı hem de karne günlerini tebrik ederek, “Sizler bizim geleceğimizsiniz, atıkları da toplamışsınız, sıfır atık projesi bizim olmazsa olmazımız. Hem doğayı kirletmeyeceğiz hem de ekonomimize, bütçemize katkı sağlayacağız. Şehrimizin de kıymetini bilip, koruyup, kollayacağız” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp