BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, ÇOCUKLARIN BAYRAM COŞKUSUNA ORTAK OLDU

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, ÇOCUKLARIN BAYRAM COŞKUSUNA ORTAK OLDU

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Gökmen Çiçek ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında çocukların coşkusuna ortak oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Osman Ulubaş Melikgazi Ortaokulu’nda etkinlik düzenlendi. Kutlamalara, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, kaymakamlar, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, hayırsever iş insanı Osman Ulubaş, çocuklar ve velileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Türk milletinin tarih boyunca bağımsızlığına düşkün bir millet olduğunu, her daim bağımsız kalmayı bildiğini ifade etti.

Program kapsamında minikler ellerinde Türk bayrakları eşliğinde şiir okudu, marşlar söyleyip, dans ve halk oyunu gösterileri yaparken, çocukların Başkan Büyükkılıç’a ilgi ve sevgisi yoğun oldu.

Büyükkılıç’ın etrafında toplanan minikler, 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı.

Vali Gökmen Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Mustafa Kemal Atatürk dünyada ilk ve tek olarak çocuklar armağan ettiği bu bayram, adına ve manasına yakışır bir şekilde Kayseri’de kutlanıyor. Çocuklarımız gerçekten çok coşkulu bir şekilde kutladılar. Öğretmenlerimize, ailelere çok teşekkür ediyorum. Kayseri huzurun, güzelliğin şehridir, bu huzurun şehrinde bayramlar bir farklı oluyor” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç’ın da yer aldığı protokol, programın sonunda, çocuklarla günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tek tek çocukların bayramını kutlayan Başkan Büyükkılıç, “Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği dünyada ilk ve tek bayram olan 23 Nisan’da, geleceğimizin teminatı, göz bebeğimiz çocuklarımızla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladık. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104’üncü yıl dönümü de kutlu olsun” dedi.

Şehitlere rahmet dileyen Büyükkılıç, “Bu vesileyle, Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

Google+ WhatsApp