BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, BÜNYAN’DA 10 MİLYON TL’LİK KASKİ YATIRIMINI YERİNDE İNCELEDİ

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, BÜNYAN’DA 10 MİLYON TL’LİK KASKİ YATIRIMINI YERİNDE İNCELEDİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Bünyan ilçesi Gergeme Mahallesi’nde 10 milyon 600 bin TL maliyet ile atık suların deşarjı için gerekli olan kolektör hattı imalatı çalışmalarını yerinde inceledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, Bünyan ilçesine bağlı Gergeme Mahallesi’nde atık suların deşarjı için gerekli olan kolektör hattı imalatı yaparken, bazı bölgelerde yatay sondaj teknolojisinden yararlanılan proje sayesinde artan nüfusa orantılı olarak ortaya çıkabilecek sorunu kökten çözmeyi planlıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KASKİ’nin Bünyan’daki çalışmalarını yerinde inceledi.

Burada son durum hakkında bilgiler alan Başkan Büyükkılıç yaptığı açıklamada, “KASKİ’mizin yaptığı çalışmaları yerinde izleyince hakikaten Ferhat’ın Şirin için dağları deldiğini görmek gibi bir duygu bende oluştu. Güzel ekibimizi ve yüklenici firmamızı tebrik ediyorum” dedi.

Büyükkılıç, yılda 2,5 milyon TL’lik enerji maliyetini gidermek adına 400 metrelik bir proje gerçekleştirildiğini, 240 metrelik yatay geçiş ile atık suların, 10 katlık bir apartmanın boyutunda yerin altından geçip, arıtmaya ulaşacağını vurguladı.

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle hizmet ettiklerinin altını çizen Başkan Büyükkılıç, “Burada müthiş bir çalışma yapılmış, emeği geçenleri kutluyorum. Bünyan’ımız en önemli sorununun birini daha aşmış olacak. Şehrimize, ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Bünyan Belediye Başkanı’ndan Başkan Büyükkılıç’a Hem Teşekkür Hem Dua

Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin ise ilçe olarak kenetlendiklerini ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, sayın genel başkanımızın verdiği mesajları bizler hepimiz çok iyi bir şekilde algılıyoruz. Allah sizlerden razı olsun. Bünyan’a büyük destekler verdiniz. Rabbim izin verirse önümüzdeki hafta Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yaptığımız bütün yerleri, asfalt çalışması olsun, kilitli parke çalışması olsun, diğer çalışmalar olsun tamamını inceleyeceğiz. Rabbim sizlerden razı olsun. Verdiğimiz sözlere karşı bizleri mahcup etmediniz. İnşallah Bünyan halkı ve bütün mahallelerimiz kışa huzur içerisinde girecek” şeklinde konuştu.

Metin, hizmetleri Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Memduh Başkan’ın desteği olmasa biz bunları başaramayabiliriz. Büyükşehir Belediyemizin desteği ile hep beraber yaptık. Her gittiğimiz yerde de bu şuurla anlatıyoruz” dedi.

Başkan Büyükkılıç’ı çok idealist, tuttuğunu koparan, işi bilen, siyaset gözetmeyen, parti ayrımı yapmaksızın 1 buçuk milyonluk Kayseri’ye hizmet eden bir belediye başkanı olarak niteleyen 15 Temmuz Şehidi Cennet Yiğit’in babası Yahya Yiğit ise Başkan Büyükkılıç’a teşekkürlerini ileterek, hizmetlerden ve Başkan Büyükkılıç’tan razı olduklarını aktardı.

Bir kez daha söz alan ve kendilerine hizmet fırsatı veren vatandaşlara teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da “İnşallah onlara layık olma yönünde gayret gösteririz. Bünyan, Kayseri’mizin yanı başında yeşil, şirin bir ilçemiz. Tarihi ile hepimizin hafızasında yer eden bir ilçe” ifadelerinde bulundu.

“Altyapı Olmadan Hizmet Olmaz”

Başkan Büyükkılıç, “Altyapı olmadan hizmet olmaz” diyerek orkestra şefi gibi, güzel çalışmaları yönlendiren, onları yüreklendiren ve gece gündüz koşan bir anlayışla çalıştıklarını sözlerine ekledi. Büyükkılıç, “Biz Bünyan’ımızın insanlarının her zaman kadirşinas olduğunu başta muhtarımız olmak üzere bir de şehidimizin babasının evinin burada olması bizim için çok önemli ve anlamlı” diyerek şehit Cennet Yiğit ile Ankara TUSAŞ saldırısında şehit olan vatandaşlar ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Büyükkılıç, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak Bünyan’ı sevdiklerini söyledi.

Vatandaşlar da Başkan Büyükkılıç’ın hiçbir zaman elini Bünyan’dan çekmediğini ve her zaman destek verdiğini ifade ederek Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ettiler.

Google+ WhatsApp