BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, AHİLİK KUTLAMA HEYETİNİ KABUL ETTİ

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, AHİLİK KUTLAMA HEYETİNİ KABUL ETTİ

Ahilik Kutlama Heyeti’ni Büyükşehir Belediyesi’nde kabul eden Başkan Büyükkılıç, “Huzur içerisinde, birliğimize, beraberliğimize, dayanışmamıza vesile olsun” derken, Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Alan da “Değerli başkanımız bizim Ahi babamız. Daha önce seçildi. Şehrin her yerinde varsınız. Allah işinizi rast getirsin” diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Ahilik Kutlama Heyeti’ni kabul etti.

Ahilik Haftası, Kayseri’de 23 - 29 Eylül 2024 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan ve oda başkanlarının yer aldığı Ahilik Kutlama Heyeti, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette, Odakır, Başkan Büyükkılıç’a esnaf ve sanatkârlara verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

Heyeti tek tek selamlayan Başkan Büyükkılıç, esnaf odası temsilcilerine hitap ederek, “Huzur içerisinde, birliğimize, beraberliğimize, dayanışmamıza vesile olsun. Ahi ahlakı ile ahlaklanmayı her birimize ayrı ayrı Mevla’m lütfetsin, nasip etsin, hoş geldiniz. Biz ahiliğin içindeyiz” dedi.

“Esnaf ve Sanatkâr Dostu Büyükşehir Belediyemize, Size Çok Teşekkür Ederiz”

KESOB Başkanı Şeyhi Odakır da esnaf dostu Başkan Büyükkılıç’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Sayın Başkanım, esnaf ve sanatkâr dostu Büyükşehir Belediyemize, size çok teşekkür ederiz. Bugün itibariyle Ahilik Haftamız başladı. İnşallah Ahi Evran Müzemizin önünde program başlayacak” dedi.

Odakır, Ahilik Haftası boyunca düzenleyecekleri programlardan söz ederek, “Cumartesi 81 ilin ahisinin Kırşehir’de toplanmasıyla, Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla ahilik kutlamasını yapacağız. Amacımız, ahiliği yaymak, gençlerimize örnek olmak. Necmettin Fevzioğlu ağabeyimiz bu yıl yılın ahisi seçildi. Örnek bir insan olmasından dolayı da kendisine teşekkür ediyoruz. Ahilik Haftamızın hayırlara vesile olmasını, şehrimize, esnafımıza, sanatkârımıza, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Başkanımız Bizim Ahi Babamız”

Konuşmasında, Başkan Büyükkılıç’ın ağabeyi hayırsever Ramazan Büyükkılıç’ın yapımını üstlendiği Alzheimer Merkezi için çok duygulandığını ifade ederek, teşekkür eden Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alan da “Hayırlarınız çok” dedi. Öte yandan Başkan Büyükkılıç’ın daha önceden Ahi babası olarak seçildiğini söyleyen Alan, “Değerli başkanımız bizim Ahi babamız. Daha önce seçildi, Allah razı olsun. Hakikaten o işe yakışan beyler, Bekir Yıldız ağabeyimiz de aynı şekilde. Esnaf teşkilatıyız. Bu memleketin sahibiyiz. Bu ülkenin sahibiyiz. Temeliyiz biz. Ufak tefek bizim de eksiğimiz, hatalarımız olur. Hatırlatıp yapıyoruz. Şehri hep beraber yaşatıyoruz, yaşıyoruz” dedi.

“Şehrin Her Yerinde Varsınız”

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Alan, Başkan Büyükkılıç’ın şehrin yer yerinde hizmeti olduğunu vurgulayarak, “Hepsini bir bir biliyoruz. Saymaya gerek yok. Şehrin her yerinde varsınız. Allah işinizi rast getirsin” ifadelerinde bulundu.

Ziyarette, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

Google+ WhatsApp