Başkan Ali Çamlı:

Başkan Ali Çamlı: "Sezon bitince bu kulüpte kim ne yapmış, ne yapmamış, hepsini açıklayacağım"

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, geçmiş zamandayaşananlar ve mali durumlarla ilgili açıklama yapacağını belirtti.

Bir önceki başkan Berna Gözbaşı’nın asbaşkanlığını yapan daha sonra istifa eden Ali Çamlı açıklamalarda bulundu. Önceki dönemlerde yaşanan sorunlarla mali konular hakkında konuşan Başkan Çamlı, "
Ben şu an gördüğüm tabloya bakıyorum. İlk transfer döneminde 63, ikinci transfer döneminde 12 dosya kapattım. Bunların tamamı bir önceki döneme ait. Kimseyi zan altında bırakmıyorum. Görevi devraldığım başkan ‘benden önceki borçları ödedim’ diyor. Bu borçları öderken sadece ödeneni mi konuşmak lazım, kulübe girenleri de mi konuşmak lazım? Bu kulübün 1 lira geliri yokken mi o borçlar ödendi. Bir önceki başkan döneminde kulübe giren para 564 milyon TL. Başkan olduğunda 6 lira olan Euro kuru bıraktığında 18.5 liraymiş. Bizim zamanımızda Euro 34 liraya dayandı. Biz bunun arkasına sığınmayız. Ayağını yorganıza göre uzatacaksın. Biz 7 ilk dönemde, 3 de ikinci dönemde transfer yaptık. Hepsinin maliyeti 2.5 milyon Euro. Sadece Bertolacci’ye verilen para 5.5 milyon Euro ise  bunun hatalısı kim. Biz yaptığımız 10 transfer için menajerlere 250 bin Euro ödedik. Onlar sadece Mane’nin transferinde menajere 600 bin Euro ödemiş. Temlik davasından sonra savcılığa da başvuracağız. Thiam transferi için menajeri ile kulüp başkanını tanıştırma parası 195 bin Euro. İnsan Allah’tan korkar. Bertolacci, Manuel Fernandes, Manzala, Kanga kaç maç oynadı. Eski sportif direktör Ali Naibi hala kulüpteki mevcut futbolcuların bazılarından para alıyor. Hem sportif direktör olarak kulüpten para alacaksın, hem de bazı futbolcuların menajeri olacaksın öyle para alacaksın. Kemen’in ödediği paranın videosu var bende. Kim sorumlu ise sorumlu. Beni hiç ilgilendirmiyor. Ben hepsini açıklayacağım. Bu futbol kamuoyu ya bizimle temizlenir, ya kirli olmaya devam eder ya da bizler çıkarız. Ali Naibi hala Kayserispor’un futbolcuları ile uğraşıyor. Kemen’in sözleşmesini fesh ettirip götüren Ali Naibi. Onu gönderdiğimizde sosyal medyadan küfürler ettirdiler. Ben Kayserispor’un futbol aklını göndermedim. Kulübü soyan bir adamı gönderdim. Bugün bu kulübün geldiği nokta belli. Ben daha hiçbir şey açıklamadım. Sezon bitince bu kulüpte kim ne yapmış, ne yapmamış, hepsini açıklayacağım. Kamuoyu bunu bilecek. Burası Kayseri'nin malı. Kimsenin babasının malı değil. Burası keyif çatma veya şan şöhret yarıştırma yerleri de değil. Buralar, milyonlarca Euro'nun, milyonlarca bütçenin idare edildiği bir yer. Eğer bilmiyorsanız yönetmeyeceksiniz. Hesap sorulabilirliğine inanmıyorsanız bu işe oturmayacaksınız. Kişiler beni ilgilendirmiyor. Oturduğum koltuğun sorumluluğunu yerine getirme üzerine görev yapan bir karakterim” diye konuştu. 
'ŞEFFAFLIKTAN DAHA GÜZELİ YOK'
Başkan Ali Çamlı konuşmasının devamında, “Futbolun içine yeni girmedim. 1994 yılından beri bu kulübün içindeyim. Yani şimdi ben 1.5 yıldır bu kulübü yönetiyorum ve her gün diyorum ki 'bizi denetleyin'. Sayın Valimize de söylüyorum. Belki ben de hata yaparım. İnsanım ya. Bilmediğin bir şey olmaz mı benim? Ama şeffaflıktan daha güzeli yok. Şeffaf olacaksınız" dedi.
'HER GÜN İCRA DOSYASI GELİYOR ARTIK USANDIM'
Başkan Çamlı açıklamasının son kısmında, "O menajer, bu menajer kulübü talan edecek. Başkanın sorumluluğu yoksa başkan niye var? Her gün bir icra dosyası geliyor artık usandım. Burama geldi artık. Yeter ya” ifadesini kullandı.

Google+ WhatsApp