BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ:   “GÖKYÜZÜNDE BİZİM İHA'LARIMIZ SİHA'LARIMIZ UÇUYOR”

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ: “GÖKYÜZÜNDE BİZİM İHA'LARIMIZ SİHA'LARIMIZ UÇUYOR”

Türkiye’nin savunma sanayinde çok önemli yatırımlar yapan bir ülke haline geldiğini belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Dün paramızla İHA istediğimizde Amerika burnunu kıvırıyordu. AB üyesi ülkelerin birçoğu bize Kıbrıs Harekatı'ndan sonra silah ambargosu uygulamışlardı. Aradan yıllar geçti. Çok şükür bu milletin evlatları çalıştılar. Şimdi gökyüzünde bizim İHA'larımız, SİHA'larımız, uçuyor. Dünya sırada, bizden bunları istiyor. Çok şükür artık ülkemiz sağa sola rica eden, el açan bir ülke olmaktan çıktı.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Melikgazi Belediyesi Mehmet Altun Havacılık ve Uzay Lisesi Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmasında önemli mesajlar verdi. Geçmişte parasıyla silah vermeyenlerin bugün Türkiye’den İHA, SİHA almak için sıraya girdiğini belirten Özhaseki, “Türkiye bugün savunma sanayinde çok önemli yatırımlar yapan bir ülke haline geldi.” İfadelerini kullandı.

Bakanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediyesi Mehmet Altun Havacılık ve Uzay Lisesi Temel Atma Töreni’ne katıldı. Özhaseki, burada yaptığı konuşmasında okulu yaptıracak olan Mehmet Altun başta olmak üzere tüm hayırseverlere teşekkür etti. Ankara’ya gelen sanayicilerin işçi bulamamaktan yakındıklarını hatırlatan Özhaseki, “O yüzden bizim bu tür liselere sahip çıkmamız önemli” ifadelerini kullandı. Geçmişte uçak fabrikalarının kurulduğunu ve üretimde yaptığını hatırlatan Özhaseki, “Zamanında fabrika kurulmuş, uçak da üretilmiş, ama kapanmış. Keşke kapanmasaydı ve bugünlere kadar gelseydi. Biz de bu konularda çok söz sahibi olarak devam etseydik” dedi.

 

“SAVUNMA SANAYİNDE ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTIK”

Son 20 yıl içerisinde ülkemizde önemli yatırımlar gerçekleştiğini hatırlatan Özhaseki, Türkiye’nin savunma sanayinde yaptığı yatırımlarla bugün dünyada önemli bir ülke haline geldiğini vurguladı. Özhaseki, “Dün paramızla İHA istediğimizdeAmerika burnunu kıvırıyordu. AB üyesi ülkelerin birçoğu bize Kıbrıs Harekatı'ndan sonra silah ambargosu uygulamışlardı. Silah vermiyorlardı. Paramızla dahi en elzem olan silahlarımızı alamıyorduk. Aradan yıllar geçti. Çok şükür bu milletin evlatları çalıştılar. Şimdi gökyüzünde bizim İHA'larımız, SİHA'larımız, uçuyor. En önemli ihracat kalemlerimizden birisi olmaya başladı. Dünya sırada, bizden bunları istiyor. Uydularımız artık gökyüzünde geziyor. Ve çok şükür artık ülkemiz sağa sola rica eden, el açan bir ülke olmaktan çıktı. Bugün kendi kendine yeten, savunma sanayinde çok önemli yatırımlar yapan bir ülke haline geldi.” diye konuştu.

 

“ZORLU COĞRAFYADA YAŞAMAK İÇİN GÜÇLÜ OLMALI”

Türkiye’nin zorlu bir coğrafyada bulunduğunu ve bu coğrafyada yaşamak için güçlü olmak gerektiğini ifade eden Bakan Özhaseki, “Değerli kardeşlerim, şunu unutmayalım; zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada yaşamanın tek şartı var, o da güçlü olmak. Bu coğrafyada hür bir şekilde yaşamak istiyorsanız, bayrağımız dalgalansın, ezanımız okunsun istiyorsanız bizim savunma sanayine sonuna kadar büyük paralar harcamamız ve kendi kendimize yeten bir ülke olarak hayatımızı sürdürmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Hayırsever Avukat Mehmet Altun da yaptığı konuşmada, hayır işlerinde kendisine öncülük yapan Bakan Özhaseki’ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından, Melikgazi Belediyesi Mehmet Altun Havacılık ve Uzay Lisesi Temel’i dualarla atıldı.

Google+ WhatsApp