BAKAN ERSOY’DAN KAYSERİ’DE TURİSTLERİN UĞRAK YERİ SOĞANLI VADİSİ’NDE İNCELEME

BAKAN ERSOY’DAN KAYSERİ’DE TURİSTLERİN UĞRAK YERİ SOĞANLI VADİSİ’NDE İNCELEME

Başkan Büyükkılıç, Bakan Ersoy ve Vali Çiçek ile birlikte, Kapadokya’nın giriş kapısı olan, birçok medeniyetin yaşadığı, çok sayıda kilise ve peri bacasının yer aldığı, balon turizmi ile turistlerin uğrak yeri olan Soğanlı Vadisi’ni ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Gökmen Çiçek ve Kültür ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile birlikte Soğanlı Vadisi’nde, Tahtalı Kilise ve Aziz George Kilisesi’nde incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği’nin iş birliğinde tüm dünyanın ilgisini çekecek projeler ile daha çok hareketlenen kentin önemli turizm destinasyonlarından olan Soğanlı Vadisi’nde incelemelerde bulundu.

Soğanlı Vadisi incelemelerinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar Kaymakamı ‎Ahmet Ali Altıntaş, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan da eşlik etti.

Heyet, Kayseri’nin önemli tarih, doğa ve turizm değeri olan Soğanlı Vadisi’nde, Tahtalı Kilise ve Aziz George Kilisesi’nde incelemelerde bulundu.

Bakan Ersoy ve beraberindekiler, yöresel kıyafetler taşıyan, el emeği, göz nuru Soğanlı oyuncak bez bebekleri de ilgiyle inceleyip, bez bebekleri üreten kadınlarla sohbet etmeyi de ihmal etmedi.

Bacasız sanayi olarak nitelendirdiği turizmin göz bebeği olan Soğanlı Vadisi’nde yapılan çalışmaları Bakan Ersoy ile birlikte incelediklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte Soğanlı Vadimizde bulunan Tahtalı Kilise ve Aziz George Kilisesi’ni ziyaret ederek, Valiliğimiz ve Büyükşehir Beledimiz iş birliğiyle yaptığımız çalışmaları yerinde inceledik” diye konuştu.

Büyükkılıç, Bakan Ersoy’a teşekkür ederek, “Tarihi kiliseleri, peri bacaları ve sıcak hava balonlarıyla turistlerimizin ilgi odağı olan masal diyarı vadimizi ziyaret eden Sayın Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Google+ WhatsApp