AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulundu.

Özhaseki, "Bugünlerde siyaset konuşmak bile ayıp; ama ne diyelim, ‘konuşan, konuşsun o da kendi ayıbı’ biz işimize bakıyoruz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Partili 807 belediye başkanının, depremlerden etkilenen bölgelerde yaraları sarmak için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Dezenformasyon yapanları da insanların vicdanına havale ettiklerini belirten Özhaseki, CHP'li belediyelere de destek olduklarını söyledi. Özhaseki, "Bugünlerde siyaset konuşmak bile ayıp; ama ne diyelim, ‘konuşan, konuşsun o da kendi ayıbı’ biz işimize bakıyoruz." dedi.

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulunan Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü ziyaret etti.

Ardından Kahramanmaraş'taki çalışmalara destek olan 105 belediye başkanı ile milletvekilleri ve partililerin katılımıyla belediye binasında toplantı düzenledi. Toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, depremde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Özhaseki, depremin ilk anından itibaren milletvekilleri ve belediye başkanları olarak deprem bölgesinde vatandaşların yaralarını sarmak için çalıştıklarını belirtti.

Anadolu topraklarında görülen en büyük felaketlerden biriyle karşı karşıya olunduğunu dile getiren Özhaseki, "Bu yaraları sarmak da çok kolay değil ancak çok güçlü bir irade var. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde, bakan arkadaşlarımız, genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz sahadalar ve ilk günden itibaren de yerel yönetimler birimi olarak 807 belediyemizi deprem bölgelerinde bütün hasar olan yerlerde görevlendirdik." diye konuştu.

Kahramanmaraş özelinde 105 belediyenin hizmet verdiğini, Kayseri, Samsun ve Trabzon büyükşehir belediyelerinin imkânlarını seferber ettiğini vurgulayan Özhaseki, “105 belediyemiz; yaraları sarana kadar, hayat normale dönene kadar belediye başkanı arkadaşlarımız büyük bir dayanışma içerisinde burada çalışmalarını sürdürecekler.” dedi.

“Bugünlerde ayrılık olmaz. Bugünler birlik, beraberlik günü”

Böyle bir günde bile bazı kesimlerce dezenformasyona maruz kaldıklarını vurgulayan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Depremin ilk saatlerinden itibaren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın, Antakya Defne'de hizmet ediyor; Uşak Belediye Başkanımız Mehmet Çakın, Samandağ'da hizmet ediyor. Hizmet ettikleri  belediyeler, CHP'li belediyeler. Olsun, deprem hepimize geliyor, afet hepimize gelmiş. Bu yaraları hepimiz saracağız. Gönüllü olarak da o kardeşlerimizin de hizmetindeyiz, yanındayız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Bugünlerde ayrılık olmaz. Bugünler birlik, beraberlik günü. Enkazın altından hep beraber kalkıp insanımızın yüzünü güldürme günü. Bugünlerde siyaset konuşmak bile ayıp; ama ne diyelim ‘konuşan, konuşsun o da kendi ayıbı’ biz işimize bakıyoruz."

Özhaseki, Pazarcık’ta depremzedeler için kurulan AFAD çadırını ziyaret etti, vatandaşları dinledi. Daha sonra Adıyaman’a hareket etti.

Google+ WhatsApp