‘’ Belediye Başkanlarımıza Dokundurtmayacağız! ‘’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından belediyeyi ziyaret etti, basın toplantısı düzenledi.

Hakkı, hukuku ve adaleti bu ülkeye getireceğiz. Bütün direnmelerine rağmen getireceğiz. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Bizim mücadelemiz halk mücadelesidir. Bizim mücadelemiz bayrak mücadelesidir. Bizim mücadelemiz vatan mücadelesidir. Bizim mücadelemiz hak, hukuk, adalet mücadelesidir.

Adaletin olmadığı bir yerde devlet olmaz, adaletin olmadığı bir yerde barış olmaz, adaletin olmadığı bir yerde medya özgürlüğü olmaz, adaletin olmadığı bir yerde özgürce seçimler olmaz, adaletin olmadığı bir yerde belediye başkanları özgürce görev yapamaz. Adaletin olmadığı bir yerde baskı ve zulüm olur. Zulme karşı direnmek de en çok bize yakışır. Çünkü biz kuvvayi milliyeciyiz, çünkü biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz.

Geldiğimiz nokta yeni bir süreci önümüze koyuyor, yeni bir süreci. Demokrasi için mücadele ediyoruz. Hak, hukuk ve adalet için mücadele ediyoruz. Bizim mücadelemiz az önce de söyledim halkın mücadelesidir. Bizim mücadelemiz hakkın mücadelesidir. Biz hakkı ve hukuku sağlayacağız bu ülkede. Ve biz demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz bu ülkede.

Buradan 80 milyon vatandaşıma sesleniyorum, 80 milyon vatandaşıma. Sen sandığa gittin Belediye Başkanını seçtin, şimdi senin önünde tarihi bir görev var. Sen seçimle işbaşına getirdiğin, ona makam verdiğin belediye başkanına sahip çıkacaksın. Diktaya rağmen sahip çıkacaksın, baskıya rağmen sahip çıkacaksın, zulme boyun eğmeyeceksin, zalimin karşısında susmayacaksın.

Az önce içerde medya mensuplarına Başkanımızla ilgili olarak yapılan işlemin ne kadar gayrimeşru olduğunu bütün delilleriyle ortaya koyduk. Beraat eden dava dolayısıyla veya takipsizlik verilen davalar dolayısıyla açığa alıyorsunuz Belediye Başkanımızı. Açığa alıyorlar, sözde bize gözdağı veriyorlar. Onlara sesleniyorum, biz sizin bildiğiniz bir parti değiliz. Biz masa başında kurulan bir parti değiliz. Biz hakkı ve hukuku savunan bir partiyiz. Biz Türkiye’nin birleştirici gücüyüz. Biz doğuyu, batıyı, güneyi, kuzeyi hiçbir ayrım yapmadan kucaklayan bir partiyiz. Biz kuvvayi milliye ruhunu dokularında taşıyan bir partiyiz. Biz sizin gibi masa başında kurulan bir parti değiliz. Siz bütün gücünüzle bile gelseniz üstümüze, bir tırnağımızı bile sökemezsiniz.

 

Sanıyorlar ki, bir şeyler yapacağız bunlar geri adım atacaklar. Az önce içerde gazeteci arkadaşlarıma da söyledim. Ya bizim Belediye Başkanlarımız veya akrabaları Man Adasında şirket mi kurdu? Böyle bir şey mi var?

Seçilen her Belediye Başkanıma şunu çok açık ve net söyledim. Bir; seçildiğiniz gün artık parti ayrımını bitireceksiniz. Beldenizdeki her vatandaşa hangi partiden olursa olsun eşit hizmet götüreceksiniz. Çünkü bizim ruhumuzda, genlerimizde ayrılık yoktur, birlik vardır. Herkese insan olarak eşit hizmet götürmek vardır. Yetmez. İki; dedim ki, harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. Biz hesap soran değil, hesap veren bir anlayıştan geliyoruz. Çünkü hesap vermek arkasında kara bir leke bırakmamak anlamına gelir. O nedenle her Belediye Başkanıma bunu söyledim, Battal Başkanıma da bunu söyledim. Hesabını millete vereceksin. Biz gücümüzü milletten alıyoruz. Biz gücümüzü saraydan değil, milletten alıyoruz. Hakimlerini harekete geçiriyorlar, savcılarını harekete geçiriyorlar, tazminat davaları açıyorlar, milyonluk davalar. Sanıyorlar ki, biz geri adım atacağız, sanıyorlar ki, biz çekineceğiz, sanıyorlar ki biz korkacağız. Ya senin feriştahın gelse bizi korkutamaz, senin feriştahın gelse.

Google+ WhatsApp