Zirve Yayınevi Davasında Tahliye Talepleri Reddedildi Burhan Karaduman Malatya

Zirve Yayınevi davasının 97´nci duruşması sona erdi ve tutuklu 4 sanığın tahliye talepleri reddedildi. Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 97´nci duruşmayı sonlandırarak ara kararlarını açıkladı. Mahke

Zirve Yayınevi davasının 97´nci duruşması sona erdi ve tutuklu 4 sanığın tahliye talepleri reddedildi.
Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 97´nci duruşmayı sonlandırarak ara kararlarını açıkladı. Mahkeme Başkanı Vedat Koç tarafından açıklanan ara kararlarda, tutuklu sanıklar Emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, Araştırma Görevlisi Ruhi Abat ve Varol Bülent Aral´ın tutukluk hallerine devam kararı verildi.
Mahkeme heyeti, Ankara Polis Kriminal Laboratuarı´nda raporun verildiği polisin belirlenmesi için Emniyet´e yazı yazılmasına ve polisin dinlenilmesine, ses kayıtlarının bulunduğu hard diskin incelenmek üzere TÜBİTAK´a gönderilmesine, TUSHAD ile ilgili belgelerin İstanbul Adli Tıp Kurumu´na gönderilerek bilirkişi raporu aldırılmasına, HTS kayıtlarının ham halleri ile diğer HTS kayıtlarının bilirkişiye incelettirilmesine karar vererek duruşmayı 10 Aralık 2014 tarihine erteledi.
Zirve Yayınevi davasında 3 kişiyi öldürdükten sonra olay yerinde suçüstü yakalanan davanın asıl 5 sanığı ise adli kontrol ile geçtiğimiz Mart 2014´te cezaevinden tahliye edilmişti. Davada örgüt lideri olarak gösterilen Hurşit Tolon da tutuksuz yargılanıyor.
(BK-SO-Y)

16.10.2014 16:03:56 TSI

Google+ WhatsApp