YRP Genel Başkanı Erbakan: “İsrail konusunda Türkiye Cumhuriyeti bağımsız bir devlettir ve böyle bir nokta da yetkililer kınama ile yetinemez”

YRP Genel Başkanı Erbakan: “İsrail konusunda Türkiye Cumhuriyeti bağımsız bir devlettir ve böyle bir nokta da yetkililer kınama ile yetinemez”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan il ve ilçe ziyaretlerinde bulunmak üzere Kayseri’ye geldi. Basın toplantısında İsrail- Filistin arasındaki gerilim hakkında konuşan Erbakan, “Yıllarca Erbakan hocamız İslam Birliği ve yeniden büyük Türkiye dedi. Şimdi neden bu kadar çırpındığını daha iyi anlıyoruz. Çünkü o hedeflere ulaşamadığımız için bugün 2 milyar Müslüman o vahşeti sadece bizim gibi televizyonlardan izliyor” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Kayseri’ye geldi. Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Kayseri’ye gelen YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, YRP Kayseri İl Başkanı Abdullah Turaç, YRP büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özkırış, belediye meclis üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ve parti teşkilatı katıldı. Erbakan, basın açıklamasında, İsrail’in soykırım yaptığı Filistin ve Refah’a değindi. Erbakan konuşmasında, “Siyonizm’in nasıl bir mikrop olduğunu rahmetli Erbakan hocamız tüm insanlığa yıllarca anlattı. Ve insanlığın çektiği maddi ve manevi sıkıntıların sebebi olan bir mikrop varsa bu mikrop da Siyonizm mikrobudur dedi. Şimdi bugün Gazze’de, Refah’ta bunu çok daha açık bir şekilde görüyoruz. Yıllarca Erbakan hocamız İslam Birliği dedi, yeniden büyük Türkiye dedi. Şimdi neden bu kadar çırpındığını daha iyi anlıyoruz. Çünkü o hedeflere ulaşamadığımız için bugün 2 milyar Müslüman o vahşetin sadece bizim gibi televizyonlardan izliyor. Ne kadar büyük bir acı ve ne kadar büyük bir zillet. Kendi çocuklarımızın başını okşarken utanan bir ümmet haline geldik. Televizyonda Gazze’yi seyrederken, iftar yapamıyorsunuz orada çocuklar aç, oradaki param parça bedenlerini gördüğünüzde kendi çocuğunuzu sevemiyorsunuz. Oradaki insanların halini görünce gece yastığa başınızı koyamıyorsunuz. Yine Necmettin Erbakan hocamızın söylediği gibi Avrupa Birliği diye bir şey yoktur, Siyonizm vardır. İnsan hakları ve demokrasi dersi vermeye kalkan bu batılı ülkeler, nasıl hep birlikte bu Siyonist rejimin arkasında duruyor. Amerika Birleşik Devletleri kurulduğundan itibaren Siyonizm’in kontrolünde olduğunu, Amerika başkanlarını Siyonizm’in seçtirdiğini Rahmetli Erbakan hocamız anlatırken bu adam hikayemi anlatıyor diyorlardı” ifadelerini kullandı. 
 
‘ADANA’DAKİ AMERKA’NIN İNCİRLİK ÜSSÜNÜ KAPATALIM’
 
Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amerika’ya tepki göstererek onlarında sorumlu olduğunu söylediğini, o zaman Adana’daki İncirlik Üssü’nün kapatılması gerektiğini ifade etti. Erbakan, Bugün Sayın Cumhurbaşkanı da Amerika’ya tepki göstererek diyor ki Amerika sende bu katliamdan sorumlusun, diyor.  Bizde onu söyleyerek Amerika’nın İncirlik Üssü’nün kapatılması lazım. Adana’da hala bu üssün ne işi var. İsrail’e tepki gösteriyor Sayın Cumhurbaşkanı, öyleyse Malatya’daki Kürecik Radar Üssü’nü kapatalım. Üssün kurulma nedeni İsrail’e İran’dan herhangi bir saldırı olursa bu saldırıyı erken fark edebilmektir. İsrail İran’a uzak kaldığı için Malatya’ya kurulmuş. İsrail’le ticaret ile ilgili milletimizin büyük tepkisi ve Yeniden Refah Partisi’nin de gündeme getirmesiyle bu ticarete son verildi. Ancak şu vahşet karşısında adım atalım ve İncirlik ile Kürecik Üslerini kapatalım. Rahmetli Erbakan hocamız İncirlik Üssü’nü daha önce kapattırmıştı. Kıbrıs Harekatı’nı gerçekleştirdikten sonra Amerika ambargo uyguladığı için incirlik üssü kapatıldı. Hatta o Amerikan ambargosu Türkiye’de elektronik ve Savunma Sanayi’nin gelişmesine neden olarak Aselsan’ın kurulmasına vesile oldu. Bunun devamı olarak Havelsan, Roketsan kuruldu. Bugün geldiğimiz noktaya böylece gelinerek bugünün temelleri atıldı. Ayasofya’yı açarsak da dünyayı başımıza yıkarlar, bizim Avrupa’da bir tane camimizi bırakmazlar, bize ambargo uygular, perişan oluruz diyorlardı, hiçbir şey olmadı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bağımsız bir devlettir ve böyle bir nokta da yetkililerin kınama ile yetinemez, mutlaka adım atılması gerekir. Bu vesileyle bir kez daha buradaki günahsız yavruların yüzü suyu hürmetine duasını yapıyoruz. D-60’ın hayata geçirilmesi ve İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılması gerektiğini bir kez daha ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp