YKS maratonu sona erdi

YKS maratonu sona erdi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi dün yapıldı. Bugün de yapılan AYT ve YDT oturumunda öğrenciler içerde veliler dışarda ter döktü. Kimi öğrenci sınavının iyi geçtiğini söylerken bazı velilerde sınav yerlerinin uzak olması ve sınav sisteminin her yıl değişmesinden dolayı sitem etti.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sona erdi. 3 milyondan fazla öğrencinin girdiği sınavda, terler üniversite hayali için aktı. Bir yandan öğrenciler içerde sınavın stresini yaşadı, bir yandan veliler dışarıda heyecanla bekledi. Sınav çıkışında kimi öğrenciler TYT’nin daha kolay olduğunu söylerken kimi öğrenciler de AYT’nin daha kolay olduğunu söyledi.
Sınava ikinci kez giren Öğrenci Nihat Yılmaz, “İkinci kez giriyorum sınava. Sınav güzel geçti. Sorular kolaydı ama tarih zordu benim için. Dün ki sınav sıkıntılıydı vaktim yetmedi. Bugün ki sınav düne göre iyiydi. Hedefim hukuk” şeklinde konuştu. 
Stresli olduğu için AYT’nin daha zor geldiğini belirten Öğrenci Perihan Kırdök, “Sınav güzel geçti. Biraz stresliydim. Umarım istediğim hayallere kavuşurum. Dün sınav daha iyiydi aslında bugün biraz stresliydim birde hastaydım. Bu yüzden dün sınavım daha iyi geçti. Hedefim gazetecilik. Ankara Üniversitesi’ni istiyorum” diye konuştu. 
 
‘ÖNCEKİ YILLARA GÖRE BU YILKİ SINAV BİRAZ ZOR GELDİ’
 
Bu yol yapılan sınavın daha zor olduğunu dile getiren Öğrenci Atakan Zengin, “Sınav bana göre biraz zordu. Dün biraz daha iyiydi bu sınava göre. Önceki yıllara göre bu yılki sınav biraz zor geldi. Önceki sorulara bakmıştım. Bu ilk girişim. Hedefim mühendislik fakültelerinden biri. Tercihimde gelirse gideceğim” ifadelerini kullandı. 
 
Öğrenci Sıla Koçak ise, “İkinci girişim bu sınava. Sınav TYT’ye göre daha iyiydi. Şehir dışında okumak istiyorum” dedi. 
 
Öğrenci Derya Atıcı’da, “Sınav iyiydi, çalışan için kolaydı. İlk girişimdi. Hedefim psikolog olmak. Dünkü sınavda güzeldi fakat felsefe zordu” dedi. 
 
Sınavı değerlendiren Öğrenci Simge Meral ise, “Sınav güzeldi ama matematik biraz zordu. Dünkü sınav biraz daha kolaydı. Türkçe ve sosyal biraz zorladı gibi ama dünkü sınavında matematiği kolaydı. Tercihlerimi sınav sonucuna göre yapacağım” diye konuştu. 
 
‘GİDİŞ VE GELİŞLER ZORLUYOR’
 
Sınav yrlerinin öğrencilerin bulunduğu noktalar yakın olması gerektiğini söyleyen Öğrenci Velisi Oğuzhan Meral, “Karışık düşüncelerdeyiz. Gidiş ve gelişler zorluyor. Sınav yerlerini öğrencilerin evlerine yakın yerlere verseler. Hem çocuklar için hem bizim için hem de trafik konusunda daha iyi olur. Psikolojimiz yolda gelirken bozuluyor zaten. Çocuğumun geleceğine yönelik karışık düşünceler içerisindeyim. İnşallah Allah herkesin gönlüne göre verir” diye konuştu. 
 
‘HER SENE MİLİ EĞİTİM BAKANI DEĞİŞİYOR’
 
Sınav sisteminin her yol değiştiğini söyleyen ve bu duruma sitem eden Öğrenci Velisi Mehmet Baran, “Kızımı sınava getirdim. İkinci girişi. Hedefi Tıp. Yalnız ben bir veli olarak üzülüyorum çocuklarımızın adına. Her sene mili eğitim bakanı değişiyor. Her gelen milli eğitim bakanı yeni bir sistem kurmaya çalışıyor. Öyle de olunca sistem tutmuyor” ifadelerini kulandı.

Google+ WhatsApp