Yeniden görülen ‘Töre Cinayeti’ davasında 1 kişiye 18 yıl, 3 kişiye müebbet hapis

Yeniden görülen ‘Töre Cinayeti’ davasında 1 kişiye 18 yıl, 3 kişiye müebbet hapis

Kayseri’de karısını kaçırdığı iddiasıyla akrabası Harun Sade’nin (27) otomobiline başka bir otomobille çarpıp, pompalı tüfekle birçok kez ateş ederek öldüren 4 sanığın yeniden yargılandıkları davada Özkan S.18 yıl, Abdülhamid S., Mülazım S. ve Adil S ise müebbet hapis cezasına çarptırdı.

28 Eylül 2020’de Kocasinan ilçesi Yeşil Mahalle Atabek Sokak’ta meydana gelen olayda Özkan S., iddiaya göre; eşini kaçıran amcasının oğlu Harun S. ile karşılaşınca tartışmaya başladı. Olayın kavgaya dönüşmesi üzerine Harun S., otomobille kaçmaya çalıştı. Özkan S. ise babası Abdülhamid S., amcası Mülazım S. ve kuzeni Adil S. ile birlikte başka bir otomobille Harun S.’nin arkasından gitti. Yaşanan kovalamaca sırasında otomobili kullanan Özkan S., evlerinin yakınındaki boş araziye giren Harun S.’nin kullandığı otomobilin önünü kesmek isterken 2 otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kaza sonrası 2 otomobil de yanmaya başlarken, araçlardan inen Özkan S. ile Harun S.  arasındaki kavga çıktı. Özkan S., kavga sırasında yanında getirdiği pompalı tüfekle Harun Sade’ye ateş etti. Harun S. olay yerinde hayatını kaybetti.Gözaltına alınarak tutuklanan Özkan S. ile babası Abdülhamid S., amcası Mülazım S. ile kuzeni Adil S. hakkında ‘tasarlayarak adam öldürme’ suçundan dava açılmıştı.  
YENİDEN YAPILAN DURUŞMADA AYNI KARARLAR ÇIKTI
Kayseri 5’inci Ağır Ceza Mahkemesinde, bugün yeniden yargılanmaya başlayan sanıklar duruşmada hazır bulundu. Mağdur taraf yakınları ise davaya katılmadı. Sanıklar önceki ifadelerini tekrar ederek, beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti  tarafından Özkan S.18 yıl,  Abdülhamid S., Mülazım S. ve Adil S ise müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Google+ WhatsApp