Yabancıların işgücü piyasasına katılımları konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı

Yabancıların işgücü piyasasına katılımları konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenliği Bakanlığı’yla KAYSO işbirliğinde düzenlenen ‘Yabancıların İşgücü Piyasasına Katılımları’ konulu bilgilendirme toplantısında iş insanlarının görüş ve talepleri, Nitelikli İşgücü ve Yatırımlar Daire Başkanı Mehmet Doğan tarafından alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kayseri Sanayi Odası işbirliğinde ‘Yabancıların İşgücü Piyasasına Katılımları’ konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya; Çalışma ve Sosyal Güvenliği Bakanlığı Nitelikli İşgücü ve Yatırımlar Daire Başkanı Mehmet Doğan, Çalışma Uzman Yardımcısı Leyla Yılmaz, Çalışma Uzman Yardımcısı Beyza Yayla ve iş insanları katıldı.
 Toplantıda Uzman Yardımcısı Beyza Yayla tarafından yabancıların işgücüne katılımı hususunda sunum yapıldı ve sektör temsilcilerinin görüş/talepleri alındı.
Yerel işgücünün korunması ve nitelikli işgücünün ülkeye çekilmesini sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Beyza Yayla, “Yerli işgücüyle yürütülebilen işlerde ilk hedefimiz yerli işgücüne önem vermektir. Yerli işgücünün dahil olmadığı sektörlerde ise yabancı işgücünün kayıt altına alınmasını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Google+ WhatsApp