Vekil Cıngı, “Reel sektörle mesleki eğitimi organik bağlarla bağlamayı hedefliyoruz”

Vekil Cıngı, “Reel sektörle mesleki eğitimi organik bağlarla bağlamayı hedefliyoruz”

Mesleki eğitimin yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesinin ülkenin gelişiminde önemli olduğunu ve Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürütülen uzun soluklu mesleki eğitim çalışmalarının ardından Mesleki Eğitim Çalıştayı’nın 28-29 Haziran’da gerçekleştirileceğini bildiren AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, “Bütün reel sektör temsilcilerinin gruplarda yer alacağı bir platform oluşturacağız.

Çalıştaydan sonra da özellikle reel sektörle mesleki eğitimi organik bağlarla bağlamayı hedefliyoruz. Meslek lisesi öğrencilerine burslar organize edeceğiz. Meslek lisesi öğrencilerini kendi branşlarıyla alakalı bazı eğitim ve stajlara göndermeye gayret edeceğiz” dedi.
 
Son zamanlarda sanayicinin derinden yaşadığı ara eleman bulma sıkıntısını anlatan ve bu meselenin çözümünde Mesleki Eğitim Çalıştayının öneminden bahseden AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, “Mesleki Eğitim Çalıştayı neticesinde şehrimizdeki mesleki eğitimin problemlerini bütün boyutlarıyla tartışmaya açıp çözüm önerilerini almak. Eskiden olduğu gibi sanat erbabının, meslek erbabının bir konuda uzmanlaşmış teknik personelin tekrar sosyal tabakalarda teşvik edilmesini de sağlamak için bu çalıştayı planladık. Milli eğitim müdürümüz, meslek lisesi müdürlerimizden bir komite oluşturduk. 2 hafta bir okul ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Akabinde de toplantılar yapıp çalıştayımızı planladık. 28-29 Haziran’da da bu çalıştayı gerçekleştireceğiz ve çalıştayın bitmesiyle de süreç tamama ermeyecek. Bunu sürekli olarak gündem de tutmaya çalışacağız. Zeki ve idealist öğrencilerimizi orta okuldan liseye geçiş döneminde meslek liselerine gitmeleri için teşvik sistemlerini ortaya koyacağız. Beki burs imkanları sağlayacağız. Önümüzdeki dönem dönemde de ülkemizin nitelikli insan ihtiyacını karşılayacak fertleri şimdiden yetiştirmeye gayret edeceğiz. Sektörler ve üretim tarzları eskisi gibi değil. Artık savunma sanayinde, havacılık sektöründe, uzay çalışmalarında, otomotiv sektöründe, yarı iletken teknolojisinde çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Bizim nitelikli insana olan ihtiyaç kat sayımız gün geçtikçe daha fazla artıyor. Bu süreci doğru yöneterek karşımıza çıkması muhtemel problemlerin şimdiden çözümünü sağlamamız gerekiyor. Çalıştaya meslek odalarımız, sanayi odamız, ticaret odamız, organize sanayi bölgemiz, üniversite hocalarımız katılım sağlayacak. 5 farklı ana başlıkta mesleki ve teknik eğitimi masaya yatırıyoruz her başlık için üniversite hocalarımız olacak. Öğrencilerimiz katılım sağlayacak. Meslek lisesinde okurken neler hissediyorlar onu anlatacaklar. Bütün reel sektör temsilcilerinin gruplarda yer alacağı bir platform oluşturacağız. Her bir grup kendi raporunu yazacak. Daha sonra da çalıştay koordinatörümüz başkanlığında moderatörler toplanıp çalıştay raporunu oluşturacaklar. 100 sayfaya yakın çalıştay raporunun çıkacağını tahmin ediyorum. Çalıştaydan sonra da özellikle reel sektörle mesleki eğitimi organik bağlarla bağlamayı hedefliyoruz. Meslek lisesi öğrencilerine burslar organize edeceğiz. Meslek lisesi öğrencilerini kendi branşlarıyla alakalı bazı eğitim ve stajlara göndermeye gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp