Vatandaş askerine sahip çıktı!

Silopi’de, Cizre’de, Diyarbakır Sur’da ve bölgenin tamamında yürütülmekte olan operasyonlar esnasında vatandaş askerine ve polisine sahip çıkıyor. Bölgede askeri en çok motive eden unsur ise vatandaşların huzura kavuşması, rahat bir nefes alması, hendeksiz, el yapımı patlayıcısız bir ortama kavuşması olarak sıralanıyor.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, Silopi’de, Cizre’de, Diyarbakır/Sur’da ve bölgenin tamamında yürütülmekte olan operasyonlar esnasında vatandaş askerine ve polisine sahip çıkmaya da devam ettiğine dikkat çekilerek, her geçen gün yüzlerinde mutluluk ifadesi taşıyan vatandaşların sayısının gittikçe arttığı vurgulandı.

Güvenlik kuvvetlerini en çok mutlu eden şeyin de bu olduğunu ifade edilerek, "Yoksa kaç terörist etkisiz hale getirildi bu tamamen ikincil, üçüncül sırada olan bir husus. Amaç bölgede istikrarın sağlanması ve vatandaşımızın normal hayatına dönmesi, gülmesi, korkusuzca dışarıda işlerini yapması, dükkânlarını açması, çocukların okula gitmesi" denildi.

Her an kapıdan 15-16 yaşlarında çocuk denebilecek yaşta ama yaptıkları filler dolayısıyla tam bir terörist olan kişilerin ellerine verilen silahlarla halka zulmetmesi, yaşlı başlı insanları tokatlayıp aşağılamaları, zaten kıt kanaat geçinen insanlarımızdan sözde vergi adı altında haraç toplamalarının vatandaşın korkulu rüyası haline geldiği hatırlatılarak, o günlerin geri de kaldığına dikkat çekiliyor.

Güvenlik Kuvvetlerini en çok motive olmasını sağlayan unsurlar ise vatandaşın huzuru, halkın rahat bir nefes alması, hendeksiz ve EYP’siz bir ortamda yaşamaları, vatandaşın Devletini yanında ve arkasında her daim hissetmesi, insanımızın istediği her an içinden geldiğince askerine polisine sarılıp sohbet edebilmesi ve bundan korkmaması olarak sıralanıyor. 

Google+ WhatsApp