Varol Ülkemiz için düşünen, planlayan, üreten meslektaşlarımızın gününü kutluyorum.

Varol Ülkemiz için düşünen, planlayan, üreten meslektaşlarımızın gününü kutluyorum.

Bugün 19 Eylül TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları dayanışma günü. Ülkemiz için düşünen, planlayan, üreten meslektaşlarımızın günü.

İlk olarak şunu söylemek isterim ki bir mühendis olarak, mesleğimi bu ülke için icra etmek benim için bir onurdur. Ülkemizde bu vatan için çalışan her meslek grubuna saygı duyuyoruz. Birimiz olmasak hiç birimiz olamayız. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece hiçbir zorluk bizi etkileyemez.

Tarihimiz de olsun, günümüz de olsun illaki dönem dönem zorluklar yaşanmıştır. Fakat bu durumdan  Türk milleti olarak her zaman çalışarak, emek vererek, birlik beraberlik içerinde olarak çok güzel başarılar kazandık.

Tarihimize bakacak olursak, Fatih Sultan Mehmet’i düşünün, İstanbul’u fethetmek için yaptığı ‘’Şahi Top’u’’ en güzel mühendislik örneği değil mi? Bir Mimar Sinan düşünün en özel eseri ‘’ Selimiye Cami’’ araştırma yapan bütün mühendis ve mimarları şaşırtan keskin mimarlık zekası ve daha sayamadığımız nice örneklerimiz var.

Her mesleğimiz, her çalışanımız özeldir. Birlik ve beraberlik içinde olarak, milletimiz için daha hayırlı işler yapacağımıza inanıyorum.

Bu özel günde değerli meslektaşlarımı, mimarları ve bu vatan için emeğini esirmeyen bütün meslek gruplarını göstermiş oldukları özveriden dolayı kutluyor, çalışma hayatında başarılar diliyorum.

Google+ WhatsApp