VAROL, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili aşağıdaki açıklamayı yapmıştır.

VAROL, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili aşağıdaki açıklamayı yapmıştır.

15 Temmuz bizim için vatan ve bayrak aşkıyla dolu sinelerin mücadele ettiği, bugün gururla yaşadığımız çok önemli bir tarihtir.

Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığı için mücadele veren aziz milletimiz nice şanlı zaferler nice kahramanlık destanları yazmıştır. Bu uğurda büyük bedeller ödeyen milletimiz, hiçbir dönemde esaret altında yaşamamış kutsal bildiği vatan topraklarını canı ve kanı uğruna korumuştur.

 

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminde, milletimiz tarih boyunca olduğu gibi bugünde birlik ve beraberlik içerisinde göstermiş olduğu direnişle, vatanına sahip çıkmıştır.15 Temmuzda bir an olsun tereddüt etmeden milletimizi sokağa çıkaran güç; vatan, millet aşkıyla yoğrulmuş bir ruh ve bağımsızlık sevdasıdır. Tarihimize baktığımızda Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında ve nice mücadelelerde askerimiz, milletimiz geri dönmeyi hiç düşünmediler. 6 yıl öncesinde yaşanan bu saldırıda da aynı duygularla bu millet geri dönmeyi düşünmedi ve yeniden destan yazdı.

 

Tüm Dünya gördü, şahit oldu ki bu duygularla var olan milletin gücü, tanktan tüfekten daha kuvvetlidir. Bu millet, o karanlık gecede vatanı için canlarını vermekten kaçınmayan şehitlerimizi ve her biri dağ gibi olan gazilerimizin yaptıklarını hiçbir zaman unutmayacak, unutturmayacaktır..

 

Biliyoruz ki emanet aldığımız bu topraklarda birinci vazifemiz, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektedir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün yıldönümünde bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna mücadele veren 15 Temmuz şehitlerimize ve tarih boyunca vatan için canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.
Saygılarımla..

Google+ WhatsApp