Valimiz Şehmus Günaydın’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Valimiz Şehmus Günaydın’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde saygı, rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, kendisini milletimize adamış bağımsızlık ve özgürlük yolunda birçok sıkıntının, yokluğun ve zorluğun olduğu dönemde milletimizle birlikte emsalsiz mücadeleyi zaferle sonuçlandırmıştır.

 

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK gerek askeri dehası, gerekse devlet adamlığı ile geride bıraktığımız yüzyılda sadece kurduğu ve mimarı olduğu Türkiye Cumhuriyetimiz için değil, tüm insanlık ve dünya tarihi açısından önemli bir şahsiyettir. Başlatmış olduğu Milli Mücadelemiz, bağımsızlık mücadelesi veren milletler için ilham kaynağı olmuş, yaktığı bağımsızlık meşalesi ile tarihe ışık tutmuştur.

 

Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin manevi varlıklarından güç alarak Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün gösterdiği hedeflere yürüyecek, Cumhuriyetimizi daha güçlü ve müreffeh hale getirmek için onun deyimiyle “muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak” hepimizin daha çok çalışması ve gayretiyle mümkün olacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 82. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRKbaşta olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin bütün kahramanlarını, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de sağlık ve huzurlu bir ömür diliyorum.

Google+ WhatsApp