Vali Kamçı Kaymek’in Sergi Açılışına Katıldı

Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren KAYMEK'in 4 bin eserlik dev sergi açılışına katıldı.
 
KAYMEK’in bu yıl Dünya Ticaret Merkezinde 12. si düzenlenen Geleneksel Büyük Yıl Sonu Sergisine; Vali Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12.Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe belediye başkanları, kursiyerler ile vatandaşlar katıldı.
 
Vali Kamçı, açılışta yaptığı konuşmada, ülkemizin kalkınması, vatandaşlarımızın refah düzeyinin artması için kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerinin öneminin tartışılamaz olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
 
“Aslında bireysel bilgi ve becerileri geliştiriyor gibi görünen bu kurslar; daha üretken, daha başarılı ve daha mutlu bireyleri topluma kazandırmaktadır. Belediyelerimiz bu tür faaliyetlerin düzenlenmesi konusunda önemli görevler üstlenmektedir. İlimizde de Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenen kurslarımızda, her yıl yaklaşık 16 bin kişiye hizmet vermektedir.”
 
Vali Kamçı son olarak, bu önemli işlevi KAYMEK çatısı altında yerine getiren başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, Kayseri’nin yaklaşık 1 milyon 340 bin kişilik bir aileden oluştuğunu,  KAYMEK’in de bu aile içinde çekirdek bir aile olduğunu ifade ederek, KAYMEK’in yaptığı çalışmalarla yıl içerisinde yaklaşık 100 bin kişiye ulaştığını belirtti.
 
20-29 Eylül tarihleri arasında sergilenecek olan 12. Geleneksel Büyük Yıl Sonu Sergisinde; Gümüş İşlemeciliği, Sedef Kakma, Hazır Giyim, Ebru, Hüsn-i Hat, Tezhip gibi 79 farklı branşta eğitim alan KAYMEK kursiyerlerince yapılan el emeği göz nuru eserler yer alacak.

Google+ WhatsApp