Vali Gökmen Çiçek, “Hala kaçtıklarını sanan sadece 800 kişi kaldı” // Emniyet teşkilatına 244 yeni araç tahsis edildi

Vali Gökmen Çiçek, “Hala kaçtıklarını sanan sadece 800 kişi kaldı” // Emniyet teşkilatına 244 yeni araç tahsis edildi

Kayseri Emniyet teşkilatına tahsis edilen 244 hizmet aracının teslim töreninde konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, emniyetin aranan şahıslar konusunda adeta seferberlik başlattığını söyleyerek, “Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığının çalışmalarıyla yüzde 54 oranında evden hırsızlık azaltıldı. Aranan şahıslarda adeta seferberlik başlattılar. 10- 20- 30 yıl gibi cezalar almış kişilerin yakalandığını her gün görüyoruz. Çok az kaldılar; Hala kaçtıklarını sananlar sadece 800 kişi kaldılar. Bunlar sadece Kayseri'de suç işleyenler değil. Toplamda bizim yakalamamız gereken şu dakika itibariyle 800 kişinin de emniyet ve jandarmamız enselerindeler” dedi.

Kayseri emniyetine tahsis edilen 244 yeni aracın anahtar teslim töreni RHG Enertürk Enerji Stadı otoparkında gerçekleştirildi. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek törende yaptığı konuşmada tüm teşkilatı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Aranan şahıslara yönelik adeta seferberlik başlatıldığını söyleyen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Emniyetimize verdiğimiz her destek, emniyetimize verdiğimiz her güç aslında ne polislerimizin şahsına ne de emniyetimizin binalarınadır. Aslında tam olarak kendimize, ailelerimize ve çocuklarımıza destek veriyoruz. Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığının çalışmalarıyla yüzde 54 oranında evden hırsızlık azaltıldı. Aranan şahıslarda adeta seferberlik başlattılar. 10- 20- 30 yıl gibi cezalar almış kişilerin yakalandığını her gün görüyoruz. Çok az kaldılar; Hala kaçtıklarını sananlar sadece 800 kişi kaldılar. Bunlar sadece Kayseri'de suç işleyenler değil. Toplamda bizim yakalamamız gereken şu dakika itibariyle 800 kişinin de emniyet ve jandarmamız enselerindeler” diye konuştu.
 
‘GÜVENLİK KAMERALARININ SAYISI 4 KAT ARTIRILDI’
 
Öte yandan Vali çiçek şehirde izlenmeyen bir metrekare alan kalmadığı belirterekı, “Otodan hırsızlık yüzde 81.5, oto hırsızlığı yüzde 59.5, motosiklet hırsızlığı yüzde 56.5 azalmış. Belki dolandırıcılıkta tam istediğimiz seviyede değiliz ancak bunlar durup dururken olmuyor. Bunlar azimle, gayretle ve çalışmayla oluyor. Bu şehirde güvenlik kameralarının sayısı 4 kat artırıldı. Kayseri'de artık izlenmeyen bir metrekare alan bile bırakılmadı. Her yer teknolojik kameraların en üst seviyeleri ile donatıldı ve donatılmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.
 
İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ise, “Bir 30 araç daha alarak inşAllah yıl sonuna doğru 320 araçlık filomuzu tamamen yenilemiş olacağız. Destek veren herkese teşekkür ederiz. Tüm asayiş olaylarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8.2’lik suçlarda azalmayı sağladık.Kişilere karşı işlenen kavga, yaralama ve kasten yaralama gibi suçlarda 7.9'luk, mal varlığına karşı dediğimiz hırsızlık, gasp, kapkaç gibi olan suçlarda da yüzde 44'lük bir azalma sağladık.Bunlarda vatandaşımızın en çok canını yakan evden hırsızlık konusunda ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 55.6'lık bir azalma sağladık. Bu süreçte yakaladığımız tabanca oranında yüzde 13'lük, kurusıkı tabanca miktarında yüzde 42'lik, av tüfeği miktarında da yüzde 31'lik bir artış var. Arkadaşlarımız sokakta bulunduğu sürece bu artışlar devam edecektir. Kutsal davamız olan narkotik konusunda da toplamda bin 739 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda 2 bin 516 gözaltı ve hak ettikleri yer olan cezaevine de 291 kişiyi arkadaşlarımız yerleştirdi” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp