Vali Gökmen Çiçek ERVA Koordinasyon Merkezi’nde antrenör ve sporcularla bir araya geldi

Vali Gökmen Çiçek ERVA Koordinasyon Merkezi’nde antrenör ve sporcularla bir araya geldi

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, kendisi başlattığı ERVA Spor Okulları’nın Koordinasyon Merkezi’ni gezerek projede görevli antrenörle toplantı yapıp sporcularla bir araya geldi. Vali Gökmen Çiçek, “Bu projenin en önemli kısmı bütün sivil toplum kuruluşlarımız, kamu, her bir paydaşın bir araya gelerek oluşturduğu bir proje” dedi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek kendi öncülüğünde çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve sporla tanıştırmak için açılan Erdemlerimizle Varız (ERVA) Spor Kulübü projesinin koordinasyon merkezini ziyaret etti. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü ve Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mutlu Önal, ERVA Spor Okulları Koordinasyon Birimini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. ERVA Spor Okulları ile ilgili yapılan ve yapılacak işlerle planlamalar hakkında bilgi alan Vali Gökmen Çiçek sporcularla ve proje antrenörleriyle bir araya geldi. 
 
VALİ GÖKMEN ÇİÇEK: ERVA SPOR OKULLARI KAYSERİ’NİN EN ÖNEMLİ PROJELERİNDEN BİRİSİDİR
 
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek konuşmasında, “ERVA Spor Okulları Projesi benim için memleketim için ne kadar kıymetli olduğunu tekrar tekrar anlatmamıza gerek yok. ERVA Spor Okulları projesi bugün en Kayseri’nin en önemli projelerinden birisidir. Çünkü bu projeyle öğrencilerimizin, gençlerimizin mahallelerinde ayaklarına kadar gidip spor okulları açıyoruz. Spor okulları vasıtasıyla da çocuklara hem spor yaptırırken hem de erdemlerimizi, değerlerimizi, milli birliğimize dair dersler veriliyor. Bugüne kadar 9 bin sporcuya ulaşmış 33 tane her mahallede olmak üzere spor okulu var. Ücretsiz bütün kıyafetlerine kadar spor okullarımız tarafından karşılanan bu projelerin sadece bir ayağından kamu, bir ayağında da gençlerimiz yok. Bu projenin en önemli kısmı bütün sivil toplum kuruluşlarımız, kamu, her bir paydaşın bir araya gelerek oluşturduğu bir proje. Türkiye'nin hiçbir yerinde bir Organize Sanayi Bölgesinden böyle bir spor okulu var mıdır? Bilmiyorum. Bizde Ticaret Odası Spor Kulübü, Organize Sanayi Bölgesi Spor Kulübü KAYSİAD Spor Kulübü, MÜSİAD Spor Kulübü, birçok STK'nın spor kulüpleri İncesu ERVA Spor Kulübü, Öz-Ağaç İş Sendikası Spor Kulübü. Neredeyse sanayi, ticaret el ele vermiş bir tarih yazıyor” diye konuştu.
 
“HİÇBİR GENCİMİZİ SAHİPSİZ BIRAKMAYACAĞIZ”
 
Vali Gökmen çiçek açıklamasının devamında, “Her mahallede olacağım. Hiçbir gencimizi sahipsiz bırakmayacağız. Genç bir spor yapmak istiyorsa ona bu imkanı sağlayacağım. Mahallesinde o imkanı sağlayacağım.  Bugün spor okullarımızın her birisidir antrenörleri, sorumluları, onlara dersleri anlatan tarih öğretmenlerinden tutun da aynı zamanda okul aile birliklerini bile kuracağız. Biz alelade basit bir projeden bahsetmiyoruz. Biz gençlerimizin sporda yükselmeleri için birçok imkanları kendilerine sunmaya çalışıyorlar. Düşünebiliyor musunuz? Buradaki başarılı öğrencilerimiz aynı zamanda bahsettiğimiz iş insanları tarafından destek görecek. Bunun içinde güçlü paydaşlara sahibiz. Bugün Kayseri gençlik spor anlamında bir tarih yazıyor. Ben Afyonkarahisar'da birlikte görev yaptığım Vali yardımcımız Ömer Tekeş'in başkanlığında ve şu an itibariyle de Gençlik Spor İl Müdürümüzle beraber yürüttüğümüz projede yine ASKF ile Spor uzmanımız Polat Bey'in liderliğinde çok güvendiğiniz Ali İhsan Kabakcı önderlikte artık Gençlik Spor İl Müdürlüğünde daha güçlü olarak bu işi yapma kararımızdayız. Arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Yaptıkları çalışmaları gördük. Antrenörlerimizi ve sporcularımızı ziyaret ettik. Ben buraya çok inanıyorum. Hayalim 4-5 yıl sonra 33 olan ERVA Spor Okulumuzu 100’lerce sayıya ulaştırabilmek. Bunun yanısıra 9 bin sporcumuzun 50 bin sporcuya geldiği görmek istiyoruz. Kayseri,ERVA Spor Okulları porjesine sahip çıksın. Çünkü bu projede antrenörlerimiz kurumumuz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz oradaki erdemlerimiz ve derslerini veren hocalarımız, velilerimiz hep beraber çok büyük bir enerji sarfediyoruz.  Bu proje şehrin bir bütün olarak yaptığı en önemli projelerden birisi olabilir” açıklamasında bulundu.

Google+ WhatsApp