Vali Çiçek, “Türk Jandarması var olduğu sürece bütün karanlıklar aydınlanacak”

Vali Çiçek, “Türk Jandarması var olduğu sürece bütün karanlıklar aydınlanacak”

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen tören ile Jandarma Teşkilatı’nın 185’inci yıldönümü kutlandı. Vali Çiçek burada yaptığı konuşmada, “Türk Jandarması var olduğu sürece bütün karanlıklar aydınlanacak, bu millet hiçbir zaman bölünmeyecek” dedi.

Törene Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Milletvekilleri Aşkın Genç, Murat Cahid Cıngı, Sayın Bayar Özsoy, Garnizon Komutanı Tuğg.Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Dursun Büyükbaş, Üniversite Rektörleri, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. 
 
Törende konuşma yapan Vali Çiçek, “Jandarmamızın 185’inci yıl dönümünü tebrik ediyorum. Jandarma demek emek demek, jandarma demek fedakârlık, cesaret demek. Jandarma demek, kendi canından önce milletinin canını düşünmek demek. Yıllarca Doğu'da, Güneydoğu'da terörle boğaz boğaza mücadele ettiler. Şehitler verdiler, gaziler verdiler. Ama bir an bile tereddüt etmediler. Jandarmamıza bakıp ta, hala bu ülkeyi bölmek isteyenler var ya, akıllarından şüphe etmek lazım. Türk Jandarması var olduğu sürece bütün karanlıklar aydınlanacak, bu millet hiçbir zaman bölünmeyecek. Çünkü jandarma, şehadete aynı ecdadımızda olduğu gibi mutlulukla gidiyor” ifadelerini kullandı.
 
Bu memleketi bölmek isteyenlerin jandarmaya düşman olduklarını belirten Vali Çiçek, “Çocuklarımızı zehirlemek isteyenler, teröristler, milletimizin huzurunu bozmak isteyenler jandarmamıza düşmanlar. Ancak bu millet jandarmasına aşık. Bu büyük millet kalbinin en müstesna yerinde jandarmasını saklıyor. Türk Jandarması bize huzur veriyor, Allah bu millete Türk Jandarmasının eksikliğini göstermesin. Kayseri İl Jandarma Komutanımız Hakan Dedebağı başka illerde de çalıştı. Herkesin ortak kanaati, komutanımız bulunduğu her yere huzur, dostluk getirmiştir. Kayseri’de de mesai arkadaşları, biz ve halkımız hissediyoruz. Komutanımızı ve emri altında çalışan Kayseri Jandarmamızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Tören, Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyelerinin, Kayseri İl Jandarma Komutanlığı faaliyetlerinde kullanılan araç gereçlerin sergilendiği stantları gezmesi ve Jandarma Asayiş Komando Timi tarafından hazırlanan gösterinin izlenmesinin ardından sona erdi. 

Google+ WhatsApp