Vali Çiçek “Kayseri’de Eğitimde Altın Bir Yıl Geçirdik”

Vali Çiçek “Kayseri’de Eğitimde Altın Bir Yıl Geçirdik”

Vali Çiçek “Kayseri’de Eğitimde Altın Bir Yıl Geçirdik”

Kocasinan İlçesi, Mehmet Alçı İlkokulu’nda düzenlenen törene Vali  Gökmen Çiçek’in yanı sıra, Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. 

            Törende bir konuşma yapan Vali Gökmen Çiçek, “Kayseri’de 322 bin 666 öğrenci 22 bin 800 öğretmenle devam eden eğitim yılı bugün itibariyle sonlandırdık ve tatile girdik. 3 yüz binli rakamlar Kayseri’nin gururu. Kazasız belasız bir yıl geçirmek için öğretmenlerimiz çaba gösterdi. Başarılı sonuçlar aldığımız bir yıl oldu. Geçen yıl Türkiye ilk yüzde 16 öğrencimiz, ilk binde 38 öğrencimiz Kayseri’den çıktı. Bu yıl TÜBİTAK yarışmalarında Kayserimiz ilk üçe girmeyi başardı. 622 öğrencimiz ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödül aldı.  Kayseri’de altın bir yıl geçirdik.” dedi 

            ERVA Spor Okulları projesinden bahseden Vali Çiçek, “2024 yılı aynı zamanda büyük projelerle dolu bir yıl oldu. ERVA Spor Okulları Projesi bu yıl gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz çok başarılı projeler gerçekleştirdi. Eğitim için seferber olmuş durumdayız. Kayseri her şeyin en iyisine layık. Bu yıl Kayseri adından eğitimde daha çok söz ettirecek.” 

            Konuşmaların ardından Vali Gökmen Çiçek ve beraberindeki protokol üyeleri, sınıfları ziyaret ederek, öğrencilerin karnelerini dağıttı. 

Google+ WhatsApp