Vali Bektaş, Simülasyon Aracını Denedi

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülen ´Güvenli Trafik Projesi´ kapsamında, "takla atan simülasyon aracı" inceledi. Emniyet kemeri kullanımının önemini vatandaşla

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülen ´Güvenli Trafik Projesi´ kapsamında, "takla atan simülasyon aracı" inceledi. Emniyet kemeri kullanımının önemini vatandaşlara uygulamalı olarak göstermek için kendi çevresinde 360 derece dönen araca binen Vali Bektaş, deneme sonrası "Allah kimseye yaşatmasın" temennisinde bulundu.
Kaza anında emniyet kemeri kullanmanın önemini göstermek için tasarlanan "simülasyon aracı", Manisa Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Manolya Meydanı´nda Manisalılara denettirildi. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "simülasyon aracı" incelemelerde bulundu. İncelemeye Yunusemre Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren de katıldı. Araç önünde açıklama yapan Vali Bektaş şöyle konuştu: "Trafikte emniyet kemerinin kullanımı çok önemli. Bunu kaza yapmadan önce fark etmek gerekir. İnşallah kimsenin başına kaza gelmez. Gerçekten insan yaşamayınca emniyet kemerinin farkını bilemiyor. Umarız hiç kimsenin başına böyle bir şey gelmez. Bunun önemini anlamak için vatandaşları simülasyon aracına binmeye davet ediyorum" dedi. Konuşmasının ardından Vali Bektaş ve Emniyet Müdürü Ceren ile birlikte, konuya vatandaşın duyarlılığını arttırmak amacıyla simülasyon aracını denedi. Kendi çevresinde 360 derece dönen simülasyon aracına binen Bektaş ve Ceren, emniyet kemerleri takılı halde simülasyon aracıyla takla attı. Deneme sonrası Vali Bektaş, "Allah kimseye yaşatmasın" dileğinde bulundu.
Simülasyon aracını emniyet kemeri takılı olmadan ve takılı halde deneyen vatandaşlardan Kadir Eren, "Kemer takı olmadığında aracın içinde bir oraya bir buraya gidip geldik. Kemer taktıktan sonra hiçbir sorun olmadı" diye konuştu.
Murat Ülkü ise, "Emniyet kemeri takmadan önce çok kötü oldu. Burada hız yoktu, hızlı gitmesi durumunda çok daha kötü olacak. Bundan sonra emniyet kemerine daha fazla önem vereceğim" şeklinde konuştu. Sezin Kaya, araca bindikten sonra emniyet kemeri öneminin daha iyi anladığını söyledi.
(EE-

28.10.2014 16:14:15 TSI

Google+ WhatsApp