Üniversite Öğrencileri Çevre Projelerini Yerinde İnceledi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Bolu Belediyesi´nin hayata geçirdiği çevre projelerini gezerek hepsini yerinde incelediler. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Bolu Belediyesi´nin hayata geçirdiği çevre projelerini gezerek hepsini yerinde incelediler. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, `´Bolumuzu dünyada yaşanabilir kentler arasında ilk on kent arasına sokacağız´´ dedi.
Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü´nün proje ortağı olarak yer aldığı "Çevrenin Korunması ve Kaynakların Etkin Kullanılması İçin Mesleki Eğitim ve Öğretimde Yenilikçi Metotlar ve Stratejiler" isimli (INOVES) AB Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Ortaklık projesi kapsamında, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri Bolu Belediyesi tarafından hayata geçirilen çevre projelerine bir gezi düzenlendi.
Bolu Belediyesi tarafından birçoğu ödüllü olan çevre projelerini yerinde inceleme imkanı bulan üniversite öğrencileri daha sonra Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile bir araya geldi. Toplantıda öğrencilerin projelerle ilgili sorularını cevaplayan Başkan Yılmaz, "Bolu doğası ve çevresiyle dünyanın en güzel kentlerinden bir tanesi ve bizimde bu güzel doğaya, bu güzel çevreye sahip çıkmamız gerekiyor. Belediye olarak çevre anlamında bu güne kadar ne gerekiyorsa yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bolumuzu dünyada yaşanabilir kentler arasında ilk on kent arasına sokacağız" dedi.
(BV)

22.10.2014 17:33:15 TSI

Google+ WhatsApp