“Ülkemizin Kültür Mozaiği Kayseri”

“Ülkemizin Kültür Mozaiği Kayseri”

Gazeteci yazar Hüsamettin Urfalıer’in “Ülkemizin Kültür Mozaiği Kayseri”, şehrimiz kültür ve tarihi üzerine yazılan en güncel ve dikkat çekici kitaplardan birisi.. Dünya kültür tarihinden Anadolu’ya ve Kayseri’ye, dünya uygarlıklarından Türkler’e ve Kayserililer’e dair pek çok ilginç bilgiyi içeren bu eser keyifli ve sürükleyici diliyle okuyucunun dikkatini çekebilecek tarzda kaleme alınmıştır. Kitabın büyük bir kısmı Anadolu coğrafyasında Türklerin hüküm sürdüğü bir zaman diliminde geçmektedir. Bu kapsamda kitapta başta Türkler olmak üzere çeşitli kavimlerin faaliyetleri ve kültürlerinden izler incelenmektedir.

Kitap, çoğunlukla Kayseri sevdalısı yazarın şehrimizle ilgili gözlemlerine ve hatıralarına dayanmaktadır. Şehir tarihinden, mimari eserlerine, camilerden, kümbetlere, efsanelerinden fıkralara, bayramlardan, şehirde gerçekleşen önemli olaylara, yemek kültüründen iştigal edilen sanat ve zanaat dallarına kadar pek çok konu betimlenmektedir. Tüm bunların bir film şeridi gibi canlandırıldığı kitapta okuyucu pek çok yeni bilgiyle tanışmakta ve şehri bu bilgiler ışığı altında tekrar keşfetmeye yönlendirilmektedir.

Urfalıer, “Ülkemizin Kültür Mozaiği Kayseri” ile hemşerilerimizin yaşadığı, nefes aldığı ve suyunu içtiği bu coğrafya sebebiyle ne kadar şanslı olduklarını, ne büyük bir mirasa sahip olduklarını gösterir. Kayseri özlemi çeken, vatan ve millet sevdalısı okuyuculara, Kayseri’li olmaktan övünmenin aslında ne kadar yerinde olduğunu hatırlatır.

Sonuç olarak, “Ülkemizin Kültür Mozaiği Kayseri” kitabı Kayseri hakkında bugüne kadar yazılan kısa, akıcı, okuyucu da okudukça büyük bir merak uyandıran bir yönüyle almanak türünden olan en önemli ve etkili eserlerden biri olmuş. Okuyucular, dünya, Anadolu ve Kayseri’yi halklarıyla birlikte tarihte yaşanan ilginç olaylarla, gelenek ve göreneklerle keşfetme ve farkındalık kazanma fırsatına sahip olacaklardır. Sanki elinizde bir kitap var gibi değil de, karşınızda çok samimi olduğunuz bir dostu büyük merakla dinlermiş gibi hissedeceksiniz..Urfalıer’in duayen gazeteci yazar olması sebebiyle ustalıkla yazdığı, heyecan verici ve etkileyici bir kitap olan “Ülkemizin Kültür Mozaiği Kayseri” kesinlikle okunması gereken bir eser..

Google+ WhatsApp