TÜRKİYE’NİN EN İTİBARLI MARKASI KAYSERİ ŞEKER HALKA ARZ İÇİN SPK’YA BAŞVURUSUNU YAPTI.

TÜRKİYE’NİN EN İTİBARLI MARKASI KAYSERİ ŞEKER HALKA ARZ İÇİN SPK’YA BAŞVURUSUNU YAPTI.

Türkiye İtibar Akademisi tarafından bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilen Türkiye İtibar Endeksi Araştırması sonuçları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun “Türkiye Örneklemi” olarak kabul ettiği 26 bölge ve 72 ilde 15 Aralık 2022 – 15 Ocak 2023 tarihleri arasında yaklaşık 15 bin kişi ile gerçekleştirilen araştırmada; ana ve alt sektörleri ile toplam 66 farklı sektördeki markaların itibar derecelendirmesi yapıldı ve Türkiye’nin itibarlı markaları belirlendi.

Buna göre Kayserimizin gururu Türkiye’nin adına güvendiği kuruluş Kayseri Şeker Türkiye’nin ‘En İtibarlı Markaları’arasında. Türkiye İtibar Akademisi tarafından bu yıl 12. gerçekleştirilen Türkiye İtibar Endeksi sonuçlarına göre Şeker sektöründe Türkiye’nin en itibarlı markaları arasında yer alan tek şeker fabrikası oldu.

KAYSERİ ŞEKER HALKA ARZ İÇİN SPK’YA BAŞVURDU

Buna göre, Şirketin 600 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin 750 milyon TL'lik kayıtlı sermaye tavanı dahilinde 600 milyon TL'den 706 milyon TL'ye artırılması suretiyle ihraç edilecek 106 milyon TL nominal değerli 106 milyon adet payların halka arzı gerçekleştirilecek.

Şirket konu ile ilgili taslak izahnamenin onayı için 3 Mart'ta SPK'ya başvurdu.

Açıklamada, "Şirketimiz tarafından Kurul'a yapılan başvuru incelenmekte olup, İzahnamenin Kurul tarafından henüz onaylanmadığı ve Kurul'un onayını takiben kesinleşen İzahnamenin ayrıca ilan edileceği hususlarını kamunun bilgisine sunarız." denildi.

Şirket halka arzına Gedik Yatırım Menkul Değerler AŞ aracılık yapacak.

Kayseri Şeker Fabrikaları A.Ş.'nin halka arz fiyatı belli olmamakla birlikte, şirketin halka arzında T1-T2 bakiye kullanımı yapılamayacak, şirketin halka açıklık oranının tüm payların yatırımcılara tahsis edilmesiyle yüzde 15,01 olması planlanıyor. Halka arz olmasının ardından 30 gün boyunca brüt halka arz gelirinin yüzde 20'si fiyat istikrarında kullanılmak için ayrılacak. Kayseri Şeker Fabrikaları A.Ş.'nin halka arzı sonrasında 6 ay boyunca ortaklar, 6 ay boyunca da ihraçcılar herhangi bir hisse satışı gerçekleştirmeyecek.

Kayseri Şeker Fabrikaları A.Ş. Halka Arz Gelirinin Kullanım Yerleri ise;

  • Arge faaliyetlerine yüzde 10-15,
  • İşletme sermayesine yüzde 55-60,
  • Güneş enerjisi santrali yatırımına yüzde 15-20,
  • Entegrasyon ve modernizasyon yatırımlarına yüzde 20-25 fon ayrılacak.

 

Haber : Mehmet GENÇSOY

Google+ WhatsApp